Black & White 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Black & White 2
GeliştiriciLionhead Studios Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıEaGames
YapımcıLionhead Stüdyosu
TasarımcılarPeter Molyneux, Ron Millar
BesteciPaul Romero Bunu Vikiveri'de düzenleyin
SeriBlack & White Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformWindows XP ve Mac OS X (geliştirici)
Çıkış7 Ekim,2005
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Black & White dizisinin ikinci oyunudur. Lionhead Studios tarafından yapılan Black & Whites 2 in yayıncılığını EaGames üstlenmiştir. Oyun gerçek zamanlı strateji olup şehir kurma ve tanrı oyunun karışımı olarak karşımıza çıkıyor. Lionhead'ın resmi sitesinde 7 Ekimde çıkacağı belirtmesine rağmen bazı kaynaklarda 5 ekim olarak geçmektedir. Oyunun tasarımcısı Ron Millar'dır. Daha önceleri Blizzard Entertainment firmasında çalışmıştır ve orada çalışırken StarCraft ve Warcraft 2 oyunlarını tasarlamıştır.
Mac OS X platformuna Feral Interactive tarafından uyarlannmıştır.

Oyunun amacı[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyundaki genel amaç bir tanrıyı yönetmek, derinliklerden gelen yalvarışlar yardım etmek zamanı artık. Ancak oyun tek tanrı stili değil ama yerinde yükselişleri ve inançları sayesinde yardım sever veya kötümser bir tanrı oluyoruz.

Oyunumuzda oyuncuyu temsil eden bir hayvanımız mevcut antropomorfik bir inek, aslan, maymun, kurt ve açılmayı bekleyen bir kaplan bulunmakta ve bunların boyu yaklaşık 11 metre yüksekliğinde bulunmaktadır ve bunlarda sizler gibi hem iyi hem de kötü olabilmektedirler. Genellikler bu hayvalar oyuncuya yardım eder ve oyunun tanrısını temsil eder. Ve bu hayvanlar bölüm geçerek büyür...

Black & White 2 Entertainment and Leisure Software Publishers Association (ELSPA) tarafından "Gümüş" satış ödülüne layık görülmüştür.[1]

İngiltere'de tam 10.000.000 satmıştır.[2]

Amerika'da 7.000.000

Almanya'da ise tam 25.000.000 civarı satmıştır.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ELSPA Sales Awards: Silver". Entertainment and Leisure Software Publishers Association. 21 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2018. 
  2. ^ Caoili, Eric (26 Kasım 2008). "ELSPA: Wii Fit, Mario Kart Reach Diamond Status in UK". Gamasutra. 18 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi.