Big Floppa

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Big Floppa
2020'de Gosha
TürüKarakulak
CinsiyetiErkek
Doğum21 Aralık 2017
Kiev
MilliyetiRusya
Aktif yılları2018 - Günümüz
Önemli rolüİnternet Meme'i
Tanınması2020
Adının kökeniGregory
https://www.instagram.com/prozhony/
Justin ile Gosha

Big Floppa, Gosha isimli bir karakulak kedisi üzerine oluşturulmuş bir internet meme'idir.

Kişisel hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Gosha, 21 Aralık 2017'de Ukrayna'nın Kiev kentinde doğdu.[1] 2018 Nisan'da Moskova'ya taşındı ve Andrey Bondarev ile Elena Bondareva tarafından evlat edinildi.[1][2] Andrey ve Elena'nın ayrıca Gosha'dan 4 yaş büyük olan ve onunla aynı odayı paylaşan Justin adında bir ev kedisi vardır. Gosha karides yemeyi sever ve dairesinde çok hareketlidir.[1]

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Gosha'nın sahibi Elena Bondareva, Gosha'ya adanmış bir Instagram hesabı oluşturmuş ve evin çeşitli yerlerine onun birkaç fotoğrafını göndermişti. 24 Aralık 2019'da Gosha'nın sahibi Andrey, Instagram'da evcil kedileri Justin ile birlikte bir pencere kenarında yatan Karakulak'ı gösteren bir fotoğraf yayınladı.[3] Bu resim, çeşitli Big Floppa meme'lerinin temeli oldu.

Aralık 2019'un sonlarında, ironik Instagram hesapları, aynı adı taşıyan instagram hesabından sonra Gosha'dan "sahnr" veya "büyük sahnr" olarak bahsetti.[3] Ocak 2020'de Instagram kullanıcısı laytskin ona "Big Floppa (Büyük Flopçu)" adını verdi.[4] Şubat ayında, kullanıcı tfosing "Özel Flop" başlığıyla kulakları photoshop ile silinmiş bir Gosha resmini paylaştı. Mayıs 2020 yılında Big Floppa meme'leri Twitter ve Reddit platformlarında görünmeye başladı .

2020 yazında, Big Floppa meme'i "Big Shylopa (Büyük Tokat)" olarak anıldığı Rus İnternet topluluklarında popülerlik kazandı.[4] Big Floppa meme'i başlangıçta çoğunlukla Rus İnternet topluluklarında yer alsa da, meme giderek İngilizce konuşan İnternet topluluklarında yayıldı.[5]

Meme'lerin varyasyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Floppa genellikle rapçilerle anılır, çünkü bir rapçinin sahne adına çok benzer, "Big Floppa"nın kendisi 1994 Notorious BIG şarkısı "Big Poppa"ya bir göndermedir. Ayrıca savaş suçlarıyla ilgili ironik meme'lerde bolca yer alır.[6] Ayrıca, Gosha meme'lerdeki tek "Floppa" değildir, "Floppa" olarak adlandırılan diğer karakallar da vardır (Adolf, Kimbo veya Pumba gibi)[kaynak belirtilmeli] , puma "Plinka" ve serval "Sogga" gibi diğer vahşi kediler de benzer bir şekilde ünlenmiştir.[3] Genel olarak sfenks "Bingus" gibi diğer hayvanlar. Özellikle, Bingus genellikle Floppanun düşmanı olarak tasvir edilir, Floppa topluluğundaki birçok kişi onu olumsuz bir şekilde tasvir eder. Her yılın beşinci Cuma günü, Instagram Floppa hayran hesapları "Floppa Cuması"nı kutlar. Floppa'nın miyavlaması yazım olarak "Kerr" veya "Karr" seslerine benzediği için o şekilde yazılır. Floppa'nın diğer memleri, onun "çimento ve karton yemesini" içerir.[kaynak belirtilmeli]

Rus internetinde Floppa ile ilgili bir flashmob bile yapılmıştır. (Anne bak bu Floppa, onu beğeniyor musun?) .Bu etkinliğin temel amacı insanların aile üyelerine Gosha'nın fotoğrafını gönderip ekran görüntüsü paylaşmalarıdır.[7]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Gosha ismi bir kısaltmadır, Rusçadaki Gregory isminden gelir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Meet 'Big Floppa' - the hero of the most popular cat meme of 2020 (PHOTOS)". Russia Beyond. 31 Mayıs 2021. 31 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2021.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "rb" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "Family Live with Wild Cat". Caters Group. 21 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2021. 
  3. ^ a b c "Большому Шлёпе исполнилось три года: эволюция постироничных мемов про каракала и интервью с его владельцами" (Rusça). TJournal. 26 Aralık 2020. 25 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2021.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "tj" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ a b "Big Floppa". Know Your Meme. 23 Haziran 2020. 28 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2021.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "kym" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  5. ^ "Google Trends". Google Trends (İngilizce). 24 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2021. 
  6. ^ "Большой русский кот Шлепа поучаствовал в интервью телеканалу «Дождь». В военных преступлениях он так и не признался". Meduza (Rusça). 30 Haziran 2021. 30 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2021. 
  7. ^ "«Мама, это Шлепа, большой русский кот» — новый флешмоб в Твиттере". gameguru.ru (Rusça). 26 Mayıs 2021. 26 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]