Biatlonda Olimpiyat madalyası kazananlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

1960 ve 2006 yılları arasında Biatlon'da Olimpiyat madalyası kazananların listesidir


Erkekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bireysel (20 km)[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar Altın Gümüş Bronz
1960 Squaw Valley
ayrıntılar
 Klas Lestander (SWE)  Antti Tyrväinen (FIN)  Aleksandr Privalov (URS)
1964 Innsbruck
ayrıntılar
 Vladimir Melanin (URS)  Aleksandr Privalov (URS)  Olav Jordet (NOR)
1968 Grenoble
ayrıntılar
 Magnar Solberg (NOR)  Alexander Tikhonov (URS)  Vladimir Gundartsev (URS)
1972 Sapporo
ayrıntılar
 Magnar Solberg (NOR)  Hansjörg Knauthe (GDR)  Lars-Göran Arwidson (SWE)
1976 Innsbruck
ayrıntılar
 Nikolay Kruglov (URS)  Heikki Ikola (FIN)  Aleksandr Yelizarov (URS)
1980 Lake Placid
ayrıntılar
 Anatoly Alyabyev (URS)  Frank Ullrich (GDR)  Eberhard Rösch (GDR)
1984 Saray Bosna
ayrıntılar
 Peter Angerer (FRG)  Frank-Peter Roetsch (GDR)  Eirik Kvalfoss (NOR)
1988 Calgary
ayrıntılar
 Frank-Peter Roetsch (GDR)  Valery Medvedtsev (URS)  Johann Passler (ITA)
1992 Albertville
ayrıntılar
 Eugeni Redkine (EUN)  Mark Kirchner (GER)  Mikael Löfgren (SWE)
1994 Lillehammer
ayrıntılar
 Sergey Tarasov (RUS)  Frank Luck (GER)  Sven Fischer (GER)
1998 Nagano
ayrıntılar
 Halvard Hanevold (NOR)  Pier Alberto Carrara (ITA)  Alexei Aidarov (BLR)
2002 Salt Lake City
ayrıntılar
 Ole Einar Bjørndalen (NOR)  Frank Luck (GER)  Viktor Maigourov (RUS)
2006 Torino
ayrıntılar
 Michael Greis (GER)  Ole Einar Bjørndalen (NOR)  Halvard Hanevold (NOR)
2010 Vancouver
ayrıntılar
 Emil Hegle Svendsen (NOR)  Ole Einar Bjørndalen (NOR)
 Sergey Novikov (BLR)
Ödül verilmedi

Sprint (10 km)[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar Altın Gümüş Bronz
1980 Lake Placid
ayrıntılar
 Frank Ullrich (GDR)  Vladimir Alikin (URS)  Anatoly Alyabyev (URS)
1984 Saray Bosna
ayrıntılar
 Eirik Kvalfoss (NOR)  Peter Angerer (FRG)  Matthias Jacob (GDR)
1988 Calgary
ayrıntılar
 Frank-Peter Roetsch (GDR)  Valery Medvedtsev (URS)  Sergey Tchepikov (URS)
1992 Albertville
ayrıntılar
 Mark Kirchner (GER)  Ricco Groß (GER)  Harri Eloranta (FIN)
1994 Lillehammer
ayrıntılar
 Sergey Tchepikov (RUS)  Ricco Groß (GER)  Sergey Tarasov (RUS)
1998 Nagano
ayrıntılar
 Ole Einar Bjørndalen (NOR)  Frode Andresen (NOR)  Ville Räikkönen (FIN)
2002 Salt Lake City
ayrıntılar
 Ole Einar Bjørndalen (NOR)  Sven Fischer (GER)  Wolfgang Perner (AUT)
2006 Torino
ayrıntılar
 Sven Fischer (GER)  Halvard Hanevold (NOR)  Frode Andresen (NOR)
2010 Vancouver
ayrıntılar
 Vincent Jay (FRA)  Emil Hegle Svendsen (NOR)  Jakov Fak (CRO)

Takip (12,5 km)[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar Altın Gümüş Bronz
2002 Salt Lake City
ayrıntılar
 Ole Einar Bjørndalen (NOR)  Raphaël Poirée (FRA)  Ricco Groß (GER)
2006 Torino
ayrıntılar
 Vincent Defrasne (FRA)  Ole Einar Bjørndalen (NOR)  Sven Fischer (GER)
2010 Vancouver
ayrıntılar
 Björn Ferry (SWE)  Christoph Sumann (AUT)  Vincent Jay (FRA)

Toplu çıkış (15 km)[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar Altın Gümüş Bronz
2006 Torino
ayrıntılar
 Michael Greis (GER)  Tomasz Sikora (POL)  Ole Einar Bjørndalen (NOR)
2010 Vancouver
ayrıntılar
 Evgeny Ustyugov (RUS)  Martin Fourcade (FRA)  Pavol Hurajt (SVK)

Bayrak yarışı (4×7,5 km)[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar Altın Gümüş Bronz
1968 Grenoble
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Alexander Tikhonov
Nikolay Puzanov
Viktor Mamatov
Vladimir Gundartsev
 Norveç (NOR)
Ola Wærhaug
Olav Jordet
Magnar Solberg
Jon Istad
 İsveç (SWE)
Lars-Göran Arwidson
Tore Eriksson
Olle Petrusson
Holmfrid Olsson
1972 Sapporo
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Alexander Tikhonov
Rinnat Safin
Ivan Byakov
Viktor Mamatov
 Finlandiya (FIN)
Esko Saira
Juhani Suutarinen
Heikki Ikola
Mauri Röppänen
 Doğu Almanya (GDR)
Hansjörg Knauthe
Joachim Meischner
Dieter Speer
Horst Koschka
1976 Innsbruck
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Aleksandr Yelizarov
Ivan Byakov
Nikolay Kruglov
Alexander Tikhonov
 Finlandiya (FIN)
Henrik Flöjt
Esko Saira
Juhani Suutarinen
Heikki Ikola
 Doğu Almanya (GDR)
Karl-Heinz Menz
Frank Ullrich
Manfred Beer
Manfred Geyer
1980 Lake Placid
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Vladimir Alikin
Alexander Tikhonov
Vladimir Barnachov
Anatoly Alyabyev
 Doğu Almanya (GDR)
Mathias Jung
Klaus Siebert
Frank Ullrich
Eberhard Rösch
 Batı Almanya (FRG)
Franz Bernreiter
Hans Estner
Peter Angerer
Gerhard Winkler
1984 Saray Bosna
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Dmitri Vasilyev
Yuri Kashkarov
Algimantas Šalna
Sergey Bulygin
 Norveç (NOR)
Odd Lirhus
Eirik Kvalfoss
Rolf Storsveen
Kjell Søbak
 Batı Almanya (FRG)
Ernst Reiter
Walter Pichler
Peter Angerer
Fritz Fischer
1988 Calgary
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Dmitri Vasilyev
Sergey Tchepikov
Alexander Popov
Valery Medvedtsev
 Batı Almanya (FRG)
Ernst Reiter
Stefan Höck
Peter Angerer
Fritz Fischer
 İtalya (ITA)
Werner Kiem
Gottlieb Taschler
Johann Passler
Andreas Zingerle
1992 Albertville
ayrıntılar
 Almanya (GER)
Ricco Groß
Jens Steinigen
Mark Kirchner
Fritz Fischer
 Birleşik Takım (EUN)
Valery Medvedtsev
Alexander Popov
Valeri Kiriyenko
Sergey Tchepikov
 İsveç (SWE)
Ulf Johansson
Leif Andersson
Tord Wiksten
Mikael Löfgren
1994 Lillehammer
ayrıntılar
 Almanya (GER)
Ricco Groß
Frank Luck
Mark Kirchner
Sven Fischer
 Rusya (RUS)
Valeri Kiriyenko
Vladimir Dratchev
Sergey Tarasov
Sergey Tchepikov
 Fransa (FRA)
Thierry Dusserre
Patrice Bailly-Salins
Lionel Laurent
Hervé Flandin
1998 Nagano
ayrıntılar
 Almanya (GER)
Ricco Groß
Peter Sendel
Sven Fischer
Frank Luck
 Norveç (NOR)
Egil Gjelland
Halvard Hanevold
Dag Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen
 Rusya (RUS)
Pavel Muslimov
Vladimir Dratchev
Sergey Tarasov
Viktor Maigourov
2002 Salt Lake City
ayrıntılar
 Norveç (NOR)
Halvard Hanevold
Frode Andresen
Egil Gjelland
Ole Einar Bjørndalen
 Almanya (GER)
Ricco Groß
Peter Sendel
Sven Fischer
Frank Luck
 Fransa (FRA)
Gilles Marguet
Vincent Defrasne
Julien Robert
Raphaël Poirée
2006 Torino
ayrıntılar
 Almanya (GER)
Ricco Groß
Michael Rösch
Sven Fischer
Michael Greis
 Rusya (RUS)
Ivan Tcherezov
Sergey Tchepikov
Pavel Rostovtsev
Nikolay Kruglov, Jr.
 Fransa (FRA)
Julien Robert
Vincent Defrasne
Ferréol Cannard
Raphaël Poirée
2010 Vancouver
ayrıntılar
 Norveç (NOR)
Halvard Hanevold
Tarjei Boe
Emil Hegle Svendsen
Ole Einar Bjørndalen
 Avusturya (AUT)
Simon Eder
Daniel Mesotitsch
Dominik Landertinger
Christoph Sumann
 Rusya (RUS)
Ivan Tcherezov
Anton Shipulin
Maxim Tchoudov
Evgeny Ustyugov

Kadınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bireysel (15 km)[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar Altın Gümüş Bronz
1992 Albertville
ayrıntılar
 Antje Misersky (GER)  Svetlana Davidova (EUN)  Myriam Bédard (CAN)
1994 Lillehammer
ayrıntılar
 Myriam Bédard (CAN)  Anne Briand (FRA)  Uschi Disl (GER)
1998 Nagano
ayrıntılar
 Ekaterina Dafovska (BUL)  Olena Petrova (UKR)  Uschi Disl (GER)
2002 Salt Lake City
ayrıntılar
 Andrea Henkel (GER)  Liv Grete Poirée (NOR)  Magdalena Forsberg (SWE)
2006 Torino
ayrıntılar
 Svetlana Ishmouratova (RUS)  Martina Glagow (GER)  Albina Ahatova (RUS)
2010 Vancouver
ayrıntılar
 Tora Berger (NOR)  Elena Khrustaleva (KAZ)  Darya Domracheva (BLR)

Sprint (7,5 km)[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar Altın Gümüş Bronz
1992 Albertville
ayrıntılar
 Anfisa Reztsova (EUN)  Antje Misersky (GER)  Yelena Belova (EUN)
1994 Lillehammer
ayrıntılar
 Myriam Bédard (CAN)  Svetlana Paramygina (BLR)  Valentyna Tserbe-Nessina (UKR)
1998 Nagano
ayrıntılar
 Galina Koukleva (RUS)  Uschi Disl (GER)  Katrin Apel (GER)
2002 Salt Lake City
ayrıntılar
 Kati Wilhelm (GER)  Uschi Disl (GER)  Magdalena Forsberg (SWE)
2006 Torino
ayrıntılar
 Florence Baverel-Robert (FRA)  Anna Carin Olofsson (SWE)  Lilia Vaygina-Efremova (UKR)
2010 Vancouver
ayrıntılar
 Anastasiya Kuzmina (SVK)  Magdalena Neuner (GER)  Marie Dorin (FRA)

Takip (10 km)[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar Altın Gümüş Bronz
2002 Salt Lake City
ayrıntılar
 Olga Pyleva (RUS)  Kati Wilhelm (GER)  Irina Nikulchina (BUL)
2006 Torino
ayrıntılar
 Kati Wilhelm (GER)  Martina Glagow (GER)  Albina Ahatova (RUS)
2010 Vancouver
ayrıntılar
 Magdalena Neuner (GER)  Anastasiya Kuzmina (SVK)  Marie-Laure Brunet (FRA)

Toplu çıkış (12,5 km)[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar Altın Gümüş Bronz
2006 Torino
ayrıntılar
 Anna Carin Olofsson (SWE)  Kati Wilhelm (GER)  Uschi Disl (GER)
2010 Vancouver
ayrıntılar
 Magdalena Neuner (GER)  Olga Zaitseva (RUS)  Simone Hauswald (GER)

Bayrak yarışı (4×6 km)[değiştir | kaynağı değiştir]

Kadınlarda bayrak yarışı üç farklı mesafede yapılmıştır:

  • 3×7.5 km — 1992
  • 4×7.5 km — 1994–2002
  • 4×6 km — 2006
Oyunlar Altın Gümüş Bronz
1992 Albertville
ayrıntılar
 Fransa (FRA)
Corinne Niogret
Véronique Claudel
Anne Briand
 Almanya (GER)
Uschi Disl
Antje Misersky
Petra Schaaf
 Birleşik Takım (EUN)
Yelena Belova
Anfisa Reztsova
Yelena Melnikova
1994 Lillehammer
ayrıntılar
 Rusya (RUS)
Nadezhda Talanova
Nataliya Snytina
Luiza Noskova
Anfisa Reztsova
 Almanya (GER)
Uschi Disl
Antje Misersky
Simone Greiner-Petter-Memm
Petra Schaaf
 Fransa (FRA)
Corinne Niogret
Véronique Claudel
Delphyne Heymann
Anne Briand
1998 Nagano
ayrıntılar
 Almanya (GER)
Uschi Disl
Martina Zellner
Katrin Apel
Petra Behle
 Rusya (RUS)
Olga Melnik
Galina Koukleva
Albina Ahatova
Olga Romasko
 Norveç (NOR)
Ann-Elen Skjelbreid
Annette Sikveland
Gunn Margit Andreassen
Liv Grete Skjelbreid Poirée
2002 Salt Lake City
ayrıntılar
 Almanya (GER)
Katrin Apel
Uschi Disl
Andrea Henkel
Kati Wilhelm
 Norveç (NOR)
Ann-Elen Skjelbreid
Linda Tjørhom
Gunn Margit Andreassen
Liv Grete Skjelbreid Poirée
 Rusya (RUS)
Olga Pyleva
Galina Koukleva
Svetlana Ishmouratova
Albina Ahatova
2006 Torino
ayrıntılar
 Rusya (RUS)
Anna Bogaliy-Titovets
Svetlana Ishmouratova
Olga Zaitseva
Albina Ahatova
 Almanya (GER)
Martina Glagow
Andrea Henkel
Katrin Apel
Kati Wilhelm
 Fransa (FRA)
Delphyne Peretto
Florence Baverel-Robert
Sylvie Becaert
Sandrine Bailly
2010 Vancouver
ayrıntılar
 Rusya (RUS)
Svetlana Sleptsova
Anna Bogaliy-Titovets
Olga Medvedtseva
Olga Zaitseva
 Fransa (FRA)
Marie-Laure Brunet
Sylvie Becaert
Marie Dorin
Sandrine Bailly
 Almanya (GER)
Kati Wilhelm
Simone Hauswald
Martina Beck
Andrea Henkel

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]