Ben Rappaport

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ben Rappaport
Rappaport, Television Critics Association'da, 30 Haziran 2010
DoğumBennett Eli Rappaport
23 Mart 1986 (38 yaşında)
Arlington, Teksas, ABD
Meslekoyuncu
Etkin yıllar2010–günümüz

Bennett Eli "Ben" Rappaport (23 Mart 1986), Amerikalı oyuncudur. NBC'nin komedi dizisi Outsourced'da Todd Dempsy rolüyle mesleğe adim atmıştır.

Hayatı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Rappaport, Arlington, Teksas'ta doğdu. Çocukluğunda gitar çalmaya ve resim çizmeye meraklıydı. Bir Yahudi olarak büyütüldü ve kendisi bu kimliğine çok önem vermektedir. Houston yakınındaki Klein Lisesi'ne gitti. 15 yaşındayken oyunculuğa büyük bir ilgi göstermeye başladı ve sonrasında oyunculuk için eğitim aldığı Juilliard School'dan mezun oldu. Juilliard'da öğrenciyken Drama Bölümü'nün en büyük ödülü olan Michel and Suria Saint-Denis Ödülü'nü aldı.

Rappaport, Kay Jeweler'ın tatil reklamında rol aldı. Reklam çok tanınmıştı çünkü reklamda işaret dili kullanılmıştı ve sağır bir kişi oynatılmıştı. 2010'da NBC'nin komedi dizisi Outsourced'da başrol olan Todd Dempsy rolünü aldı. Bu rol ekrandaki ilk oyunculük deneyimiydi. Bu rolden sonra birçok sahne ve televizyon dizilerinde rol aldı. Şu anda USA Network'ün yeni dizisi Mr. Robot'da Ollie Parker rolünde oynamaktadır. Studio City, Los Angeles'ta ikamet etmektedir.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Film
Yıl İsim Rol Notlar
2012 Hope Springs Brad
2012 Brass Teapot Ricky
2014 Stereotypically You Nathan
Televizyon
Yıl İsim Rol Notlar
2010–11 Outsourced Todd Dempsy Ana karakter; 22 bölüm
2012 Elementary Dr. Cahill Bölüm: "Lesser Evils"
2013–günümüz Good Wife Carey Zepps
2015–günümüz Mr. Robot Ollie Parker