Bahai Çalışma Çemberi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Çalışma çemberi tabiri, “insanlığın refahını destekleme”[1] üzerine vurgu yaparak Bahai öğretilerinin çalışıldığı belirli bir toplantı türünü tarif etmek için Bahai İnancında yaygın bir terminoloji haline gelmiştir.

Çalışma çemberleri, taban seviyesine sistematik olarak ruhani kavramlar hakkında eğitim getirmek üzere tasarlanmış bir uzaktan eğitim biçimidir. Geniş ölçüde sürdürülebilir ve yeniden yapılabilir olma maksatlarından dolayı çalışma çemberleri resmi öğretim sınıflarından imtina ederler, bunun yerine katılımcı metodu tercih ederler. Bu çemberler genellikle, rolü bir uzman gibi davranmanın aksine çalışma çemberinin ritmini tutmak ve gidişatına yardım etmek olan bir kolaylaştırıcı tarafından yönlendirilir. Bu şekilde, çalışma çemberlerine katılanlardan kendi öğrenme süreçlerinde aktif birer katılımcı haline gelmeleri beklenir.

Çalışma çemberlerine ait bir diğer temel prensip, Bahai inancının esaslarına odaklanma yoluyla vizyon ve hareket birliğini bulunmanın bir aracı olarak Bahai yazıları üzerine güçlü bir vurgudur.

Hâlihazırda çalışma çemberlerinde kullanılan en yaygın müfredat, esasen Kolombiya’da Ruhi Enstitüsünde geliştirilmiş ancak şu anda dünya çapındaki Bahai toplumlarında kullanılmakta olan müfredattır. Menşei dolayısıyla pek çok Bahai bu müfredata Ruhi serisi veya Ruhi materyalleri diye atıfta bulunur. Çalışma çemberlerince kullanılan ilave kurslar ülkeden ülkeye çeşitlilik gösterir.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The introduction to 'Reflections on the Life of the Spirit' states that the Institute's purpose is "to use the courses as means of serving the Cause and promoting the well-being of humanity." (p. 1)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ruhi Foundation (2003), written at Colombia, Book 7: Walking Together on a Path of Service, Ruhi Institute (reprint bas.), West Palm Beach, Florida: Palabra Publications, ISBN 1-890101-07-9 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]