Başak Doğru

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Başak Doğru

Başak Doğru, (1945, İstanbul - 15 Şubat 2023) Türk TV program yapımcısı ve sunucusu.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde öğreniminin ardından İstanbul Belediye Konservatuarı'nda Piyano Armoni ve Klasik bale eğitimi almıştır. 1965 yılında TRT İstanbul Radyosu’nda prodüktör spiker olarak çalışma hayatına başlamıştır. Söz ve müzik programlarında, uluslararası yayınlarda, Eurovizyon ve Asyavizyon Şarkı yarışmalarında sunuculuk yapmıştır. İstanbul Radyosu ve İl Radyosu için çeşitli müzik programları hazırlayıp sunmuştur. 1970 yılında İngiliz Yayın Kuruluşu BBC'nin Türkçe Yayın Servisi'nde spiker ve program yapımcısı olarak görev almıştır. 1977 yılında redaktör spiker olarak TRT Haber Merkezi'ne geçmiş; radyo ve televizyon haber spikerliği ve editörlük yapmış, birçok Haber-Program hazırlayıp, sunmuştur. Televizyon için hazırladığı Millî Saraylar konulu Haber Program, 1984 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin "En Başarılı Haber Program" ödülünü kazanmıştır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümünde öğretim görevlisi olarak, diksiyon, fonetik ve haber yazım teknikleri dersi vermiştir.

2021 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'nü aldı.[1]

15 Şubat 2023'te ölmüş, ertesi gün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu". T24. 7 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2023. 
  2. ^ "Başak Doğru vefat etti". haberturk.com. 16 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2023.