Büyük Yayla

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Büyük Yayla, Çankırı'nın kuzey doğusunda, Çankırı'ya 28 kilometre mesafede, Yapraklı ilçesine bağlı bir yayladır. Turizm potansiyeline sahiptir.

İlçenin kuzeyinde yer alan Yapraklı Dağları üzerinde çok geniş bir alana yayılmış olan 1600-1700 metre rakımlı Büyük Yayla yer yer yoğunlaşan sarıçam, karaçam, köknar ve ardıç ağaçları ve zengin bir orman altı bitki örtüsü ile kaplıdır.

İlçeye 8 km mesafeden itibaren başlayan ve 13 km'de yayla evleri bulunan Büyük Yayla'nın asfalt yol, elektrik ve suyu mevcuttur. Atlı ve yaya yürüyüşü, günübirlik piknik ziyaretleri, manzara seyri, kamping ve karavan ile fotosafari gibi turizm türleri için uygun özelliklere sahiptir. Büyük Yayla'nın son yıllarda turizm bölgesi kapsamına alınması çalışmaları sürmektedir. İzciler için çadır, kamp yeri kurulabilecek alanlar hazırlanmıştır. Güllüalan, Dede köy Yaylası, Yüklüköy Yaylası, Gökçedere, Akyol ve Muşgöl, yaylanın gezilebilecek önemli piknik alanlarıdır.

Büyük Yayla'da şu anda 45 yayla evi mevcut olup, Yapraklı Belediyesi'ne ait tripleks bir misafirevi hizmettedir. Misafir evi isteyen kişiler tarafından kiralanmaktadır.