Avustralya Açık çift kadınlar şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Avustralya Açık Çift Kadınlar Şampiyonları listesi Avustralya Açık tenis turnuvasının çift kadınlar şampiyonlarını ve ikincilerini göstermektedir.

Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Thelma Coyne Long 13 şampiyonluk kazandı
Margaret Court 8 şampiyonluk kazandı
Martina Navratilova 8 şampiyonluk kazandı
Yıl Şampiyonlar İkinciler Skor
1922 Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya Marjorie Mountain
Avustralya Floris St. George
Avustralya Gwen Utz
1-6, 6-4, 7-5
1923 Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya Sylvia Lance Harper
Avustralya Margaret Molesworth
Avustralya Beryl Turner
6-1, 6-4
1924 Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Avustralya Sylvia Lance Harper
Avustralya Kathrine Le Mesurier
Avustralya Meryl O'Hara Wood
7-5, 6-2
1925 Avustralya Sylvia Lance Harper
Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya Kathrine Le Mesurier
6-4, 6-3
1926 Avustralya Meryl O'Hara Wood
Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Avustralya Marjorie Cox Crawford
6-3, 6-8, 8-6
1927 Avustralya Meryl O'Hara Wood
Avustralya Louise Bickerton
Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya Sylvia Lance Harper
6-3, 6-3
1928 Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya Kathrine Le Mesurier
Birleşik Krallık Dorothy Weston
6-3, 6-1
1929 Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Avustralya Louise Bickerton
Avustralya Sylvia Lance Harper
Avustralya Meryl O'Hara Wood
6-2, 3-6, 6-2
1930 Avustralya Margaret Molesworth
Avustralya Emily Hood Westacott
Avustralya Marjorie Cox Crawford
Avustralya Sylvia Lance Harper
6-3, 0-6, 7-5
1931 Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Avustralya Louise Bickerton
Avustralya Nell Lloyd
Avustralya Gwen Utz
6-0, 6-4
1932 Avustralya Coral McInnes Buttsworth
Avustralya Marjorie Cox Crawford
Avustralya Kathrine Le Mesurier
Birleşik Krallık Dorothy Weston
6-2, 6-2
1933 Avustralya Margaret Molesworth
Avustralya Emily Hood Westacott
Avustralya Joan Hartigan Bathurst
Amerika Birleşik Devletleri Marjorie Gladman Van Ryn
6-3, 6-2
1934 Avustralya Margaret Molesworth
Avustralya Emily Hood Westacott
Avustralya Joan Hartigan Bathurst
Avustralya Ula Valkenburg
6-8, 6-4, 6-4
1935 Avustralya Evelyn Dearman
Avustralya Nancy Lyle Glover
Avustralya Louise Bickerton
Avustralya Nell Hall Hopman
6-3, 6-4
1936 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya May Blick
Avustralya Katherine Woodward
6-2, 6-4
1937 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Nell Hall Hopman
Avustralya Emily Hood Westacott
6-2, 6-2
1938 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Amerika Birleşik Devletleri Dorothy Bundy Cheney
Avustralya Dorothy Workman
9-7, 6-4
1939 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya May Hardcastle
Avustralya Emily Hood Westacott
7-5, 6-4
1940 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Joan Hartigan Bathurst
Avustralya Emily Niemeyer
7-5, 6-2
1941 II. Dünya Savaşı nedeniyle turnuva düzenlenmedi
1942
1943
1944
1945
1946 Avustralya Joyce Fitch
Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Thelma Coyne Long
9-7, 6-4
1947 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Joyce Fitch
6-3, 6-3
1948 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Pat Jones
6-3, 6-3
1949 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Avustralya Marie Toomey
6-0, 6-1
1950 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Thelma Coyne Long
6-2, 2-6, 6-3
1951 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Joyce Fitch
Avustralya Mary Bevis Hawton
6-2, 6-1
1952 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Allison Burton Baker
Avustralya Mary Bevis Hawton
6-1, 6-1
1953 Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly
Amerika Birleşik Devletleri Julie Sampson Haywood
Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Beryl Penrose
6-4, 6-2
1954 Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Thelma Coyne Long
Güney Afrika Cumhuriyeti Hazel Redick Smith
Güney Afrika Cumhuriyeti Julia Wipplinger
6-3, 8-6
1955 Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Beryl Penrose
Avustralya Nell Hall Hopman
Avustralya Gwen Thiele
7-5, 6-1
1956 Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Mary Carter Reitano
Avustralya Beryl Penrose
6-2, 5-7, 9-7
1957 Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin
Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Fay Muller
6-2, 6-1
1958 Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Lorraine Coghlan Robinson
Birleşik Krallık Angela Mortimer Barrett
7-5, 6-8, 6-2
1959 Güney Afrika Cumhuriyeti Renee Schuurman Haygarth
Güney Afrika Cumhuriyeti Sandra Reynolds Price
Avustralya Lorraine Coghlan Robinson
Avustralya Mary Carter Reitano
7-5,6-4
1960 Brezilya Maria Bueno
Birleşik Krallık Christine Truman Janes
Avustralya Lorraine Coghlan Robinson
Avustralya Margaret Court
6-2, 5-7, 6-2
1961 Avustralya Mary Carter Reitano
Avustralya Margaret Court
Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Jan Lehane O'Neill
6-4, 3-6, 7-5
1962 Avustralya Margaret Court
Avustralya Robyn Ebbern
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
Avustralya Mary Carter Reitano
6-4, 6-4
1963 Avustralya Margaret Court
Avustralya Robyn Ebbern
Avustralya Jan Lehane O'Neill
Avustralya Lesley Turner Bowrey
6-1, 6-3
1964 Avustralya Judy Tegart Dalton
Avustralya Lesley Turner Bowrey
Avustralya Robyn Ebbern
Avustralya Margaret Smith Court
6-4, 6-4
1965 Avustralya Margaret Court
Avustralya Lesley Turner Bowrey
Avustralya Robyn Ebbern
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
1-6, 6-2, 6-3
1966 Amerika Birleşik Devletleri Carole Caldwell Graebner
Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey
Avustralya Margaret Court
Avustralya Lesley Turner Bowrey
6-4, 7-5
1967 Avustralya Lesley Turner Bowrey
Avustralya Judy Tegart Dalton
Avustralya Lorraine Coghlan Robinson
Avustralya Evelyn Terras
6-0, 6-2
1968 AvustralyaKaren Krantzcke
AvustralyaKerry Melville Reid
AvustralyaJudy Tegart Dalton
AvustralyaLesley Turner Bowrey
6-4, 3-6, 6-2
↓ Open Era ↓
1969 Avustralya Margaret Court
Avustralya Judy Tegart Dalton
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
6-4, 6-4
1970 Avustralya Margaret Court
Avustralya Judy Tegart Dalton
Avustralya Karen Krantzcke
Avustralya Kerry Melville Reid
6-3, 6-1
1971 Avustralya Evonne Goolagong
Avustralya Margaret Court
Avustralya Jill Emmerson
Avustralya Lesley Hunt
6-0, 6-0
1972 Avustralya Kerry Harris
Avustralya Helen Gourlay Cawley
Avustralya Patricia Coleman Gregg
Avustralya Karen Krantzcke
6-0, 6-4
1973 Avustralya Margaret Court
Birleşik Krallık Virginia Wade
Avustralya Kerry Harris
Avustralya Kerry Melville Reid
6-4, 6-4
1974 Avustralya Evonne Goolagong Cawley
Amerika Birleşik Devletleri Peggy Michel
Avustralya Kerry Harris
Avustralya Kerry Melville Reid
7-5 6-3
1975 Avustralya Evonne Goolagong Cawley
Amerika Birleşik Devletleri Peggy Michel
Avustralya Margaret Court
Sovyetler Birliği Olga Morozova
7-6, 7-6
1976 Avustralya Evonne Goolagong Cawley
Avustralya Helen Gourlay Cawley
Avustralya Lesley Turner Bowrey
Çekoslovakya Renáta Tomanová
8-1
1977 Avustralya Dianne Fromholtz Balestrat
Avustralya Helen Gourlay Cawley
Avustralya Kerry Melville Reid
Amerika Birleşik Devletleri Betsy Nagelsen
5-7, 6-1, 7-5
1977 Avustralya Evonne Goolagong Cawley
Avustralya Helen Gourlay Cawley
Amerika Birleşik Devletleri Mona Schallau Guerrant
Avustralya Kerry Melville Reid
Yağmur nedeniyle ödül paylaşıldı
1978 Amerika Birleşik Devletleri Betsy Nagelsen
Çekoslovakya Renáta Tomanová
Japonya Naoko Sato
Avustralya Pam Whytcross
7-5, 6-2
1979 Yeni Zelanda Judy Connor Chaloner
Avustralya Diane Evers Brown
Avustralya Leanne Harrison
Hollanda Marcella Mesker
6-1, 3-6, 6-0
1980 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Amerika Birleşik Devletleri Betsy Nagelsen
Amerika Birleşik Devletleri Ann Kiyomura
Amerika Birleşik Devletleri Candy Reynolds
6-4, 6-4
1981 Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
6-2, 7-5
1982 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Batı Almanya Claudia Kohde-Kilsch
Batı Almanya Eva Pfaff
6-4, 6-2
1983 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Birleşik Krallık Anne Hobbs
Avustralya Wendy Turnbull
6-4, 6-7, 6-2
1984 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Batı Almanya Claudia Kohde-Kilsch
Çekoslovakya Helena Suková
6-3, 6-4
1985 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Batı Almanya Claudia Kohde-Kilsch
Çekoslovakya Helena Suková
6-3, 6-4
1986 Tarhi değişikliği nedeniyle düzenlenmedi
1987 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison
Amerika Birleşik Devletleri Lori McNeil
6-1, 6-0
1988 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert
Avustralya Wendy Turnbull
6-0, 7-5
1989 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Amerika Birleşik Devletleri Patty Fendick
Kanada Jill Hetherington
3-6, 6-3, 6-2
1990 Çekoslovakya Jana Novotná
Çekoslovakya Helena Suková
Amerika Birleşik Devletleri Patty Fendick
Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe Fernandez
7-6(7-5), 7-6(8-6)
1991 Amerika Birleşik Devletleri Patty Fendick
Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe Fernandez
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Çekoslovakya Jana Novotná
7-6(7-4), 6-1
1992 İspanya Arantxa Sánchez Vicario
Çekoslovakya Helena Suková
Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe Fernandez
Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison
6-4, 7-6(7-3)
1993 Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Beyaz Rusya Natalia Zvereva
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Avustralya Elizabeth Sayers Smylie
6-4, 6-3
1994 Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Beyaz Rusya Natalia Zvereva
Amerika Birleşik Devletleri Patty Fendick
Amerika Birleşik Devletleri Meredith McGrath
6-4, 4-6, 6-4
1995 Çek Cumhuriyeti Jana Novotná
İspanya Arantxa Sánchez Vicario
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Beyaz Rusya Natalia Zvereva
6-3, 6-7(7-9), 6-4
1996 Amerika Birleşik Devletleri Chanda Rubin
İspanya Arantxa Sánchez Vicario
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport
Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe Fernandez
7-5, 2-6, 6-4
1997 İsviçre Martina Hingis
Beyaz Rusya Natalia Zvereva
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond
6-2, 6-2
1998 İsviçre Martina Hingis
Hırvatistan Mirjana Lučić
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport
Beyaz Rusya Natalia Zvereva
6-4, 2-6, 6-3
1999 İsviçre Martina Hingis
Rusya Anna Kournikova
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport
Beyaz Rusya Natalia Zvereva
7-5, 6-3
2000 Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond
Avustralya Rennae Stubbs
İsviçre Martina Hingis
Fransa Mary Pierce
6-4, 5-7, 6-4
2001 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport
Amerika Birleşik Devletleri Corina Morariu
6-2, 4-6, 6-4
2002 İsviçre Martina Hingis
Rusya Anna Kournikova
Slovakya Daniela Hantuchová
İspanya Arantxa Sánchez Vicario
6-2, 6-7(7-9), 6-1
2003 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
İspanya Virginia Ruano Pascual
Arjantin Paola Suárez
4-6, 6-4, 6-3
2004 İspanya Virginia Ruano Pascual
Arjantin Paola Suárez
Rusya Svetlana Kuznetsova
Rusya Elena Likhovtseva
6-4, 6-3
2005 Rusya Svetlana Kuznetsova
Avustralya Alicia Molik
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport
Amerika Birleşik Devletleri Corina Morariu
6-3, 6-4
2006 Çin Zi Yan
Çin Jie Zheng
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond
Avustralya Samantha Stosur
2-6, 7-6(9-7), 6-3
2007 Zimbabve Cara Black
Güney Afrika Cumhuriyeti Liezel Huber
Tayvan Chan Yung-jan
Tayvan Chuang Chia-jung
6-4, 6-7(4-7), 6-1
2008 Ukrayna Alona Bondarenko
Ukrayna Kateryna Bondarenko
Beyaz Rusya Viktoriya Azarenka
İsrail Shahar Pe'er
2-6, 6-1, 6-4
2009 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
Slovakya Daniela Hantuchová
Japonya Ai Sugiyama
6-3, 6-3
2010 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
Zimbabve Cara Black
Amerika Birleşik Devletleri Liezel Huber
6-4, 6-3
2011 Arjantin Gisela Dulko
İtalya Flavia Pennetta
Beyaz Rusya Viktoriya Azarenka
Rusya Maria Kirilenko
2-6, 7-5, 6-1
2012 Rusya Svetlana Kuznetsova
Rusya Vera Zvonareva
İtalya Sara Errani
İtalya Roberta Vinci
5-7, 6-4, 6-3
2013 İtalya Sara Errani
İtalya Roberta Vinci
Avustralya Ashleigh Barty
Avustralya Casey Dellacqua
6-2, 3-6, 6-2
2014 İtalya Sara Errani
İtalya Roberta Vinci
Rusya Yekaterina Makarova
Rusya Elena Vesnina
6-4, 3-6, 7-5
2015 Amerika Birleşik Devletleri Bethanie Mattek-Sands
Çek Cumhuriyeti Lucie Šafářová
Tayvan Chan Yung-jan
Çin Zheng Jie
6-4, 7-6(7-5)
2016 İsviçre Martina Hingis
Hindistan Sania Mirza
Çek Cumhuriyeti Andrea Hlaváčková
Çek Cumhuriyeti Lucie Hradecká
7–6(7–1), 6–3
2017 Amerika Birleşik Devletleri Bethanie Mattek-Sands
Çek Cumhuriyeti Lucie Šafářová
Çek Cumhuriyeti Andrea Hlaváčková
Çin Peng Shuai
6–7(4–7), 6–3, 6–3
2018 Macaristan Tímea Babos
Fransa Kristina Mladenovic
Rusya Ekaterina Makarova
Rusya Elena Vesnina
6–4, 6–3
2019 Avustralya Samantha Stosur
Çin Zhang Shuai
Macaristan Tímea Babos
Fransa Kristina Mladenovic
6–3, 6–4