Asmik Ace

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Asmik Ace logosu

Asmik Ace, Inc. (アスミック・エース株式会社, Asumikku ēsu kabushikigaisha) veya eski adıyla Asmik Ace Entertainment, Inc. (アスミック・エース エンタテインメント株式会社, Asumikku ēsu entateinmento Kabushiki gaisha), Japon film yapım ve dağıtım şirketidir. Şirket önceden aynı zamanda bir video oyunu geliştiricisi ve dağıtımcısıydı. İkisi de Japonya merkezli olan Asmik Corporation ve Ace Entertainment şirketlerinin 1997'de birleşmesiyle kurulmuştur. Şirketin merkezi Minato, Tokyo'daki Lapiross Roppongi binasında bulunur. Şirket Jupiter Telecommunications (J:COM) bünyesindedir.

Asmik Corporation, 1985 yılında Sumitomo Corporation of Japan'in bir yan kuruluşu olarak kuruldu. "Asmik" ismi; üç kurucu şirketin adları olan Ask (eski ismiyle ASK-Kodansha), Sumitomo ve Kodansha'dan gelmektedir. Odak noktası, özellikle NES olmak üzere video oyunu konsolu pazarına yönelik video oyunları alanındaydı. Şirket hızlıca Japonya'da film dağıtımına geçti ve birtakım ödüller kazandı. Ayrıca eskiden Kuzey Amerika'da Asmik Corporation of America isimli bir yan kuruluşa sahipti.[kaynak belirtilmeli]

Ace Pictures Inc., Japon filmleri üretmek ve yabancı sanat filmleri dağıtmak için 1981 yılında Nippon Herald Films'in bir bölümü olarak kuruldu. Filmlerinden birkaçı ödüller kazandı ve Japonya'daki en yüksek hasılat yapan filmlerden oldu.

Asmik Ace Entertainment; Dreamcast, PlayStation, PlayStation 2, PC Engine, Sega Mega Drive / Genesis, Super NES, Nintendo 64 ve Nintendo GameCube için oyunlar üretmiştir ve Japonya'da film dağıtımı yapmaktadır.

Asmik'in pembe bir dinozor olan Boomer (Japonca Asmik-kun) adında bir maskotu vardı. Maskot ayrıca bazı video oyunlarında da yer almıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]