Artifact

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Artifact, Valve tarafından Windows, macOS ve Linux için geliştirilen ve yayınlanan bir 2018 dijital koleksiyon kart oyunudur. Çevrimiçi oyuncu-oyuncu savaşlarına odaklanır. Valve'ın çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası oyunu olan Dota 2 evrenini temel alır. Artifact, Magic: The Gathering'in yaratıcısı Richard Garfield tarafından tasarlandı.

Artifact'in oynanışı ve çizim mekaniği övgü alırken, bazılarının kazan-kazan olarak gördüğü yüksek öğrenme eğrisi ve para kazanma modeli nedeniyle eleştirildi . Piyasaya sürülmesinden sonraki iki ay içinde oyuncu sayısında %95'lik bir düşüş görüldü; 2019'un ortasına kadar yalnızca yüz civarında eşzamanlı oyuncu vardı. Valve bu yanıt karşısında şaşırdı ve bunu bir oyundan beklentileri ile sonuç arasındaki en büyük tutarsızlık olarak tanımladı.

Valve, oyunu Artifact 2.0 olarak yeniden düzenledi ve parayla kart satın alma veya takas etme ihtiyacını ortadan kaldırmak da dahil olmak üzere çeşitli özellikleri değiştirdi. Mart 2020'den itibaren kapalı beta aracılığıyla test edildi . Bir yıl sonra Valve, oyuncuların ilgisizliği nedeniyle oyunun geliştirilmesini durdurduğunu ve oyunun her iki versiyonunu da ücretsiz hale getirdiğini duyurdu . Orijinal Artifact, Artifact Classic olarak yeniden adlandırıldı ve Artifact 2.0, Artifact Foundry olarak yeniden adlandırıldı .