Arnavut hükümdarlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Arnavut Hükümdarların Listesi sayfasından yönlendirildi)
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Arbanon Prensleri (1190-1255)[değiştir | kaynağı değiştir]

Progon Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Progon (1190-1198)
  • Gjin Progoni (1198-1208)
  • Dhimitër Progoni (1208-1216)

Diğerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Gregory Kamonas (1216-1253)
  • Golem (1253-1255)

Arnavutluk Kralları (1272-1294)[değiştir | kaynağı değiştir]

Angevin Hanedanı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • I. Charles (1272-1285)
  • II. Charles (1285-1294)

II. Charles; 1365 yılında, Arnavutluk halkı adına bütün yetkisini oğlu II. Philip'e teslim etmiştir. II. Philips; Arnavutluk Krallığı'nın lordu gibi hüküm sürmüştür.

Krallık Lordları (1294-1332)[değiştir | kaynağı değiştir]

Angevin Hanedanı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • I. Philip (1294-1332)
  • Robert (1332)

Durazzo Dükleri (1332-1368)[değiştir | kaynağı değiştir]

Angevin Hanedanı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • John (1332-1336)
  • Charles (1336-1348)
  • Joanna(1348-1368)
    • Louis (1365-1368), karısı.

Avlonya Dükleri (1332-1417)[değiştir | kaynağı değiştir]

Şişman Hanedanı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • John Asen Komnenos (1332-1363)
  • Alexander Asen Komnenos (1363-1372)
  • Komnena (1372-1395)
  • Ruzhina (1395-1417)

Berat Prensleri (1335-1444)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • II. Andrea Muzaka (1335-1372)
  • I. Teodor Muzaka (1372-1389)
  • II. Teodor Muzaka (1389-1417)
  • III. Teodor Muzaka (1417-1444)

Angelokastron ve Lepanto Despotluğu (1358-1374)[değiştir | kaynağı değiştir]

Arta Despotluğu (1358–1416)[değiştir | kaynağı değiştir]

Losha Hanedanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Shpata Hanedanı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Gjin Bua Shpata (1374-1399)
  • Muriq Shpata (1399-1415)
  • Yakup Shpata (1415-1416)

Arnavutluk Prensleri (1368-1444)[değiştir | kaynağı değiştir]

Thopia Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Karl Topia (ilk saltanatı) (1368-1382)
  • Karl Topia (ikinci saltanatı) (1385-1387)
  • Gjergj Topia (1387-1392)
  • Nikete Topia ( 1392-1416/17)
  • Andrea Topia (1417-1444)

Gjirokastër Prensi (1386-1416)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Gjon Zenebishi (1386-1416)

Dukagjini Prensleri (1387-1444)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • I. Pal Dukagjini ve I. Leka Dukagjini (1387-1393)
  • Tanush Dukagjini (1393-1438)
  • II. Pal Dukagjini (1438-1444)

Kastrioti Prensleri (1389-1444)[değiştir | kaynağı değiştir]

Arnavutluk Prensleri (1444-1479)[değiştir | kaynağı değiştir]

Kastrioti[değiştir | kaynağı değiştir]

Dukagjini Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Modern Arnavutluk Prensi (1914)[değiştir | kaynağı değiştir]

Wied Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

# Adı Doğum ve Ölüm Tarihi Saltanat Başlangıcı Saltanat Bitişi Evlilikler
1 Wilhelm (Arnavutluk Prensi) 26 Mart 1876

Neuwied (Alman İmparatorluğu)

18 Nisan 1945
Predeal (Romanya)
(69 yaşında)

7 Mart 1914 3 Eylül 1914

31 Ocak 1925
([1])

Prenses Sophie

30 Kasım 1906
(2 çocuğu var)

Wied Ailesi Liderleri (1914-1973)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Adı Doğum ve Ölüm Tarihi Saltanat Başlangıcı Saltanat Bitişi Evlilikler
1 Wilhelm (Arnavutluk Prensi) 26 Mart 1876

Neuwied (Alman İmparatorluğu)

18 Nisan 1945
Predeal (Romanya)
(69 yaşında)

3 Eylül 1914 18 Nisan 1945 Prenses Sophie

30 Kasım 1906
[2 çocuk]

2 Carol Victor 19 Mayıs 1913

Potsdam (Prusya Krallığı)

8 Aralık 1973
Münih (Almanya)
(60 yaşında)

18 Nisan 1945 8 Aralık 1973 Prenses Eileen

8 Eylül 1966

Arnavut Kralı (1928-1939)[değiştir | kaynağı değiştir]

Zogu Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

# Adı Doğum ve Ölüm Tarihi Saltanat Başlangıcı Saltanat Bitişi Evlilikler
1 Ahmet Zogoğlu 1895 8 Ekim

Burgajet Kalesi (Osmanlı İmparatorluğu)

9 Nisan 1961
Suresnes (Fransa)
(65 yaşında)

1 Eylül 1928 7 Nisan 1939 Kraliçe Geraldine

Nisan 1938
[1 çocuk)

Zogu Ailesi Liderleri (1939–...) [değiştir | kaynağı değiştir]

# Adı Doğum ve ölüm Saltanat Başlangıcı Saltanat Bitişi Evlilikler
1 Ahmet Zogoğlu 8 Ekim 1895

Burgajet Kalesi (Osmanlı İmparatorluğu)

9 Nisan 1961
Suresnes (Fransa)
(65 yaşında)

7 Nisan 1939 9 Nisan 1961 Kraliçe Geraldine

Nisan 1938
[1 çocuk)

2 I. Leka 5 Nisan 1939

Tiran

30 Kasım 2011
Tiran
(72 yaşında)

9 Nisan 1961 30 Kasım 2011 Veliaht Prenses Susan

1975
[1 çocuk)

3 II. Leka 26 Mart 1982

Johannesburg (Güney Afrika Cumhuriyeti)
(34 yaşında)

30 Kasım 2011 Halen Devam Ediyor Veliaht Prenses Elia

2016

İtalyan İşgali (1939-1943)[değiştir | kaynağı değiştir]

Savoy Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

# Adı Doğum ve Ölüm Tarihi Saltanat Başlangıcı Saltanat Bitişi Evlilikler
1 III. Vittorio Emanuele 11 Kasım 1869

Napoli

28 Aralık 1947
İskenderiye (Mısır)
(78 yaşında)

16 Nisan 1939 8 Eylül 1943 Kraliçe Elena

24 Ekim 1896
[5 çocuk]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Creation of Albanian Republic