Arjantin pasaportu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arjantin biyometrik pasaportu

Arjantin pasaportu Arjantin vatandaşlarına ülke dışı seyahat edebilmeleri amacıyla verilmektedir. Arjantin vatandaşları MERCOSUR ülkelerine yaptıkları seyahatlerde pasaport taşımaları zorunlu değildir. Bu ülkelere Arjantin kimlik kartlarıyla seyahat edebilirler. Ayrıca Bolivya, Şili ve Venezuela'ya yaptıkları seyahatlerde de pasaport bulundurmalarına gerek yoktur. 1 Mart kadar, 2011 da inşaat Kişilerin Ulusal Kayıt için, Federal Polis Arjantin de başardı. Bu belge, on yıl için geçerlidir. Arjantin pasaportlarının kapağı geleneksel olarak deridir.

18 yaşın altındaki vatandaşlar sadece ebeveynlerin onayı ile bir pasaport alabilirler. Ülke dışında yaşayan Arjantinliler Arjantin Büyükelçiliği veya Konsolosluğunda aynı prosedürü takip etmelidir.

Ocak 2011 tarihinden itibaren, her durumda, Arjantin pasaportu 10 yıl için geçerlidir. Önceden, sadece 5 yıllık olarak verilirdi.

Pasaportlar, suç işlemiş tutuklu kişilere veya 1920 Güney Amerika Polis Anlaşması uyarınca 'tehlikeli' olarak görünenlere verilmez.

Arjantin vatandaşları Meksika, Rusya ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra Avrupa Birliği üyesi ülkelerine (28 ülke) vizesiz seyahat edebilmektedirler. Avustralya'ya ise Şubat 2012 tarihinden itibaren internetten alınan elektronik vize ile seyahat edebilmektedirler.

Vizesiz seyahat[değiştir | kaynağı değiştir]

Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi 2016 Raporu'na göre Arjantin vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 152 ülkeye seyahat edebilirler. Bu sayede Arjantin vatandaşları Dünya'da seyahat özgürlüğü açısından 22. sırada yer almaktadır.[1]

Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

Asya[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Okyanusya[değiştir | kaynağı değiştir]


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2016.