Antalya Diplomasi Forumu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Antalya Diplomasi Forumu
Kuruluş2021 (3 yıl önce) (2021)
TürPanel
AmaçDiplomasi
Konum
Hizmet bölgesiUluslararası
Resmî dillerİngilizce
Resmî siteantalyadf.org

Antalya Diplomasi Forumu, Antalya'da politika yapıcılar, diplomatlar ve akademisyenler arasında diplomasi, politika ve ticaret konularında fikir ve görüşlerin paylaşıldığı üst düzey bir toplantıdır.

liderlerin, siyasetçilerin, önde gelen akademisyenlerin, düşünürlerin, kanaat önderlerinin, diplomatların ve iş insanlarının her yıl bir araya gelerek, küresel ve bölgesel meseleleri ele almalarını sağlayacak ve sorunlara çözüm önerileri getirecek bir diyalog platformudur.[1] 10 Mart 2022 tarihinde Antalya Diplomasi Forumu’nun öncülüğünde ve Türkiye’nin daveti ile Antalya’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana ilk kez bir araya geldi.[2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ADF – Antalya Diplomasi Forumu". 19 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2022. 
  2. ^ "Rusya ve Ukrayna'dan Antalya zirvesi (Lavrov ve Kuleba görüştü)". NTV. 10 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2022. 
  3. ^ "Savaş gündeminde diplomasinin önemi Antalya Diplomasi Forumu'nda vurgulanacak". Anadolu Ajansı. 10 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2022.