Angel's Last Mission: Love

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Angels's Last Mission: Love
Dan, Only Love
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
TürFantezi
Romantik
GeliştirenKBS Drama Production
SenaristChoi Yoon-kyo
YönetmenLee Jung-sub
Yoo Young-eun
BaşrolShin Hye-sun
Kim Myung-soo
Lee Dong-gun
Kim Bo-mi
BesteciChoi In-hee
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı32
Yapım
Yönetici yapımcıJo Yoon-jung
Jung Hae-ryung
Kang Byung-taek
YapımcıKwon Gye-hong
Jin Young-joo
Oh Yoo-kyung
Görüntü yönetmeniJung Hae-geun
Kang Jang-soo
Kim Hong-joong
Gösterim süresi35 dakika
Yapım şirketiVictory Contents
Monster Union
Yayın bilgileri
KanalKBS2
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Yayın tarihi22 Mayıs 2019 (2019-05-22) - 11 Temmuz 2019 (2019-07-11)
Dış bağlantılar

Angel's Last Mission: Love (Korece단, 하나의 사랑, romanizeDan, Hanaui Sarang) başrollerini Shin Hye-sun, Kim Myung-soo, Lee Dong-gun ve Kim Bo-mi'nin paylaştığı 2019 Güney Kore televizyon dizisidir. 22 Mayıs - 11 Temmuz 2019 tarihleri arasında KBS2'nin Çarşamba ve Perşembe günleri saat 22:00'de (KST) yayınlandı.[1]

Bu, Asya'daki ilk bale temalı dizidir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Lee Yeon-seo (Shin Hye-sun), ailesinin Fantasia Bale Topluluğu ile istediği her şeyi söyleyebilen, ancak sahnede oyunculuk yaparken onu kör eden yıkıcı bir kaza geçiren son derece yetenekli ve başarılı bir balerin. Sadık sekreteri, kurnaz ailesi ve diğer herkes de dahil olmak üzere karşı sert ve küfürlüdür. Dan (Kim Myung-soo) her zaman başı belaya giren iyimser, kaygısız bir melektir. Cennete geri dönmek için, Yeon-seo için gerçek aşkı bulmak gibi imkansız görünen bir görev verilir, ancak sonunda kendisi ona aşık olur.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Alaycı bir iblis, sümüklü ve ucuz olmadığı söylenen, ancak tüm güzelliğe, zenginliğe ve yeteneğe sahip birinci sınıf bir dahi balerin. Aynı zamanda üç yıl önce talihsiz bir kaza nedeniyle hayalinden vazgeçmek zorunda kalan şanssız bir balerin. 17 yaşındayken, ebeveynlerinin ani ölümü nedeniyle bir iş adamı varisi oldu, ancak etrafı dolandırıcılarla çevriliydi ve genç yaşta çevresindeki insanlardan çektiği büyük denemeler nedeniyle korkunç bir inançsız oldu. Dahası, kör olduktan sonra, kibirli ve insanlık dışı tavrının yanı sıra başkalarına karşı güçlü ihtiyatlılığı nedeniyle sevemiyor gibi görünüyordu. Üç yıl önce, sahnede bir ışık kazası sonucu kör oldu ve üç yıl boyunca aşırı bir depresyon durumuna düştü, günden güne zar zor hayatta kaldı. Göremediği bir zamanda, insanlar tarafından tamamen görünmez olan bir melek olan Kim Dan'in varlığını hissetti ve sekreteri olarak işe giren Kim Dan, ona hem fiziksel hem de duygusal olarak yardım ettiğinde, yavaş yavaş kalbini ona açtı ve ona aşık oldu, maskesini çıkardı ve gerçek benliğini ortaya çıkardı.
İyimser bir yıkım meleği. Eğlenceli ve sevimli. Yeryüzündeki görevini tamamladıktan sonra gökyüzüne dönmek üzereyken büyük bir kaza geçirdi. Dan'in neslinin tükenmesinin eşiğinde olması için son şansı, belirlenen kişinin Aşk Tanrısı olmak. Bunun bir ceza yerine yeni bir görev olduğu için rahatlar, ancak hedefin onu sevmeyen Lee Yeon-seo olduğunu öğrenince şok olur. Ancak Yeon-seo'nun narin ve sıcak yüzünü keşfettikten sonra ona aşık olur.
New York City Balesi'nin en genç sanat yönetmeni. Dans dünyasında kapsamlı bir kişiliğe ve olağanüstü bir sanatsal göze ve dansçıların potansiyelini geliştirmek için mükemmel bir yeteneğe sahip bir ünlü. Şu anda tek bir hedef var, o da Lee Yeon-seo'yu geri getirmek. Yeon-seo'nun akıl hocası ve bale eğitmeniydi. Ölen sevgilisinin görsel ikizi olduğu için başlangıçta ona takıntılı olan ama sonunda ona aşık olan düşmüş bir melektir.
Nazik bir kişiliğe sahiptir ve Yeon-seo ile aynı yaşında olan altıncı kuzeni. Küçük yaşlardan itibaren Yeon-seo için yedek olarak yaşadı ve Yeon-seo bir kazada kör olduğunda, bale şirketinde başrol oyuncusu olarak onun yerini aldı. Hatta Ji Kang-woo'ya aşık olduğunu itiraf etti, ancak sert bir şekilde reddedildi ve Yeon-seo görüşünü geri kazanıp geri döndüğünde, baleye tam olarak konsantre olamadı. Aşağılık kompleksi vardır ve Yeon-seo ile bir rekabet duygusu hissetmeye başladığında sakladığı gerçek benliğini ortaya çıkarmaya başlar. Ancak, ebeveynlerinin ve kız kardeşinin Lee Yeon-seo'ya kötülük yaptığını geç öğrendiğinde şok olur. Daha sonra kız kardeşi Geum Ru-na'yı tutuklamasına yardım eder.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Fantasia Balesi'nin geçici direktörü, Geum Ru-na ve Geum Ni-na kız kardeşlerin annesi ve Yeon-seo'nun amcasının karısıdır. Tefeciler tarafından kovalandığı ve ağzına zar zor yiyecek koyabildiği bir zamanda, Yeon-seo'nun ebeveynleri yardımıyla, sonunda bir kaçak olarak hayatına son verebildi ve mutlu bir hayat yaşayabildi. Daha sonra bu iyiliğin karşılığını intikamla öder. Tüm hayatını Fantasia Balesi'ne ve Vakfın kendisine tam olarak sahip olmaya adamaya istekli hırslı bir kadın. Bu nedenle, Yeon-seo'nun kornea bağışı genellikle engellenir. Ancak, Yeon-seo'nun sekreteri Jo Seung-wan bir araba kazasında öldükten sonra, hala hayattayken gizlice korneasını Yeon-seo'ya bağışlayacağına yemin eder ve Yeon-seo görüşünü geri kazandığında bir kriz çıkar.
Dan'e yakın olan kıdemli bir baş melek. Uzun bir süre dünya işlerine baktı ve aşkın ve alaycı bir duyguya sahip. Bir baş melek olarak, sadece istediği zaman tezahür etmekle kalmaz, aynı zamanda enkarne formunda birdenbire ortaya çıkar ve Dan'i şaşırtır. Dan ve Yeon-seo'nun aşkını onaylamaz, ancak güçlü iradeli olduklarını fark ettiğinde onları desteklemeye başlar. Bununla birlikte, Dan ve Ki Jun-su fiziksel bir kavga içindeyken, ortaya çıkar ve Jun-su'yu öldürür. Böylece insanları öldürme yasağını ihlal eder.
Konak amiri. Kalitesiz bir işkolik. Dışarıdan ifadesiz görünüyor ama aslında Yeon-seo'ya karşı olağanüstü bir sevgi besleyen, bu dönemin tsundere kariyer kadını. Üç yıl önce, ışık kazasının basit bir kaza olmadığını sezgisel olarak fark etti ve yönetmen Park Kwang-il ile araştırır. Daha sonra, Dan ve Yeon-seo aşık olduklarında, onları herkesten daha çok destekler ve hatta Dan ve Yeon-seo'nun düğününe ev sahipliği yapar.
Kız kardeşler Geum Ru-na ve Geum Ni-na'nın babası ve Fantasia'nın geçici başkanıdır. Geçmişte ailesini tefeciler tarafından kovalanmaktan kurtaran Yeon-seo'nun ailesine sadıktı ve ani ölümlerinden sonra Fantasia Vakfı'nın geçici başkanı oldu. Fantasia Balesi'ne ve Vakıf'a göz diken karısı Choi Young-ja'nın aksine, özellikle açgözlü değildir ve en azından Park Kwang-il'in Fantasia Gecesi etkinliğinde Yeon-seo'nun yediği yiyeceklere uyarıcı vermesini engelleyecek kadar vicdanı vardır. Ancak Ru-na hapisten kaçmayı ve cinayete teşebbüs etmeyi başardığında diz çöker ve bilincini kaybeden Yeon-seo'dan özür diler ancak affedilmez ve karısıyla birlikte hapse gönderilir.
Ni-na'nın ablası ve Fantasia'nın başkan yardımcısı. Egzotik ve seksi bir çekiciliği var. Bale şirketinin yönetiminde, cesur muhakemesi ve ileri görüşlülüğü havalıdır ve üyelere, personele ve aileye karşı nazik ve hassastır ve herkesin kalbini eritir. Beklenmedik bir sırla geri dönüşün anahtarını elinde tutan bir kişi. Kız kardeşi Ni-na'yı çok seviyor. Entrikalarında annesinden bile daha sinsidir.
Fantasia Vakfı'nın başkanı olarak Choi Young-ja'nın uşağı olarak hareket ediyor ve onun yönetimi altında üç yıl boyunca Yeon-seo'nun kornea bağışına müdahale etti. Jo Seung-wan'ın artık haksız emirlere itaat etmeme uyarısını görmezden geliyor ve ani ölümünden sonra pişmanlık duyuyormuş gibi, Yeon-seo'nun üç yıl önce körlüğünü kaybettiği Kuğu Gölü sahnesindeki ışık kazasını araştırıyor. Ancak, Moon Ji-woong gizemli bir şekilde öldüğünde, kişisel güvenliği için tehdit altında hissediyormuş gibi korku içinde kaybolur, ancak Yeon-seo ve Jung Yu-mi tarafından yakalanır ve Yeon-seo'dan özür diler.
Fantasia Tiyatrosu'nda temizlikçi olarak çalışıyor ama gerçekte Geum Ru-na'nın tüm suçlarını gerçekleştiren o. Üç yıl önce, Kuğu Gölü performansındaki ışık kazası dışında, Yeon-seo'yu neredeyse öldüren tüm kazalar bu adamın ellerinde yapıldı. Geum Ru-na'ya olan aşkı devam ediyor ve Ru-na'nın ondan faydalandığını biliyor.
Geçmişte gelecek vaat eden bir balerin. Hamilelik ve doğum nedeniyle altı aylık bir aradan sonra geri döner ve balerin olarak geri adım atmak için şiddetle yaşar. Güçlü bir egosu var ve zayıflık göstermiyor, bu yüzden soğuk görünüyor, ancak rasyonel bir zihne ve dik bir mizaca sahip olduğu ortaya çıkıyor. Sağlığı nedeniyle iyi performans gösteremediği için Yeon-seo tarafından ilaç alırken yakalandı ve tavsiyesini dinledikten sonra Choi Young-ja ve Geum Ru-na'nın anne-kız rüşvetlerine boyun eğmedi ve Giselle seçmelerinde Yeon-seo'ya oy verdi.
Yeon-seo ve Ni-na'nın çocukluk bale öğretmeni. Dünyanın işlerine ve mantığına hakim gibi görünen, sözleri ve eylemleriyle ince bir izlenim bırakan bir kadın. Sonunda, Choi Young-ja tarafından kovulur.
Fantasia Balesi'nden bir balerin. Perde arkasında konuşan üyelerden biri. Daha sonra Yeon-seo'nun sıcak kalbini öğrenir ve ondan özür diler.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeon-seo'nun babası Lee Jin-woong'un en yakın arkadaşı ve sekreteriydi. Yeon-seo Rusya'da yurtdışında okurken, yarışmaya hazırlanırken ailesinin gizli haberlerini geç de olsa ona bildirdiği için kızgındı. Bu nedenle, Yeon-seo'ya borçlu hisseder ve her zaman sessizce tüm duygularını kabul eder. Köşkteki tüm çalışanlar tarafından saygı duyulan nazik ve sıcak bir insandır. Üç yıl önceki gizemli ışık kazasını ve Yeon-seo'nun kornea bağışının iptalini araştırırken, birinin kasıtlı olarak tekerlekleri ve frenleri kırdığını bilmiyordu. Araba sürerken bir araba kazasında ölür. Ayrıca, korneasını gizlice Yeon-seo'ya bağışlamaya hazırlandığı, görünüşe göre kazayı araştırırken uzun yaşayamayacağının farkında olduğu da ortaya çıktı. Ölümünden sonra Yeon-seo bir süre travma geçirir.
  • Park Won-sang - Chi-seung, Ji Kang-woo'nun atanmasından önce, Fantasia Balesi'nin sanat yönetmeniydi.
  • Eru - Go Sung-min, Baekun Polis Karakolu Ceza Dairesi baş müfettişi. Yeon-seo ile ilgili davaları araştırıyor.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk senaryo okuması 18 Ocak 2019'da Güney Kore'nin Yeouido semtindeki KBS Annex Yayın İstasyonu'nda gerçekleşti.[9]

Müzikler[10][değiştir | kaynağı değiştir]

Angel's Last Mission: Love
OST
soundtrack'i
Yayımlanma10 Temmuz 2019 (2019-07-10)
TarzSoundtrack
Dil
Şirket
  • Kakao Entertainment
  • Victory Contents

Parça 1[11][değiştir | kaynağı değiştir]

22 Mayıs 2019'da (2019'da-05-22) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "단비" (A Welcome Rain)Kim Jong-chun
  • Lovelyee
  • Kim Jong-chun
Lee Moon-sae 4:36
2. "단비" (A Welcome Rain (Inst.)) 
  • Lovelyee
  • Kim Jong-chun
  4:36
Toplam süre:
9:12

Parça 2[12][değiştir | kaynağı değiştir]

30 Mayıs 2019'da (2019'da-05-30) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "Oh My Angel"  Kim Ji-won
  • Kim Ji-won
  • Seok Hye-min
  • Kim Sung-eun
Chai 3:59
2. "Oh My Angel" (Inst.) 
  • Kim Ji-won
  • Seok Hye-min
  • Kim Sung-eun
  3:59
Toplam süre:
7:58

Parça 3[13][değiştir | kaynağı değiştir]

5 Haziran 2019'da (2019'da-06-05) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "널 그리는 밤" (The Nights That I Miss You)
  • Chairman
  • Lovelyee
  • Rocket Dan
  • Chairman
  • Lovelyee
  • Rocket Dan
L ([[ Infinite (müzik grubu)|Infinite]]) 4:22
2. "널 그리는 밤" (The Nights That I Miss You (Inst.)) 
  • Chairman
  • Lovelyee
  • Rocket Dan
  4:22
Toplam süre:
8:44

Parça 4[14][değiştir | kaynağı değiştir]

13 Haziran 2019'da (2019'da-06-13) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "Because Of You"  
  • Noheul
  • Krazy Park
  • Noheul
  • Krazy Park
Huh Gak 4:16
2. "Because Of You" (Inst.) 
  • Noheul
  • Krazy Park
  4:16
Toplam süre:
8:32

Parça 5[15][değiştir | kaynağı değiştir]

19 Haziran 2019'da (2019'da-06-19) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "Stay"  
  • Chairman
  • Choi In-hee
  • Chairman
  • Choi In-hee
  • Yoo Young-joon
O.WHEN 4:08
2. "Stay" (Inst.) 
  • Chairman
  • Choi In-hee
  • Yoo Young-joon
  4:08
Toplam süre:
8:16

Parça 6[16][değiştir | kaynağı değiştir]

26 Haziran 2019'da (2019'da-06-26) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "너란 빛으로" (In Your Light)Fromm
  • Fromm
  • Kang Young-chan
Fromm 4:07
2. "너란 빛으로" (In Your Light (Inst.)) 
  • Fromm
  • Kang Young-chan
  4:07
Toplam süre:
8:14

Parça 7[17][değiştir | kaynağı değiştir]

3 Temmuz 2019'da (2019'da-07-03) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "향기" (Scent)Hana
  • Tom and Jerry
  • Lee Dong-heon
Sojung (Ladies' Code) 3:27
2. "Pray"  
  • Hodge
  • Chairman
  • Lovelyee
  • Chairman
  • Lovelyee
Klang 4:12
3. "향기" (Scent (Inst.)) 
  • Tom and Jerry
  • Lee Dong-heon
  3:27
4. "Pray" (Inst.) 
  • Chairman
  • Lovelyee
  4:12
Toplam süre:
15:18

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Angel's Last Mission: Love : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (milyon)
BölümlerBölüm numarası
12345678910111213141516
1–161.1431.4371.0861.3961.2111.4081.1481.4310.9871.2171.2011.5481.0361.2151.1331.330
17–321.1201.2821.0391.2351.0591.2750.9621.1650.8821.0650.9981.1811.0701.2300.7971.153
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[18]
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[19] TNmS[20]
Ülke çapında Seul Ülke çapında
1 22 Mayıs 2019 7.3% (8.) 7.7% (7.) 7.3%
2 9.2% (6.) 9.5% (5.) 7.7%
3 23 Mayıs 2019 6.6% (12.) 7.5% (7.) 6.3%
4 8.6% (6.) 8.9% (4.) 7.2%
5 29 Mayıs 2019 8.2% (8.) 8.6% (5.) 7.4%
6 9.4% (6.) 9.7% (3.) 8.8%
7 30 Mayıs 2019 6.7% (15.) 6.8% (12.) 6.5%
8 8.4% (8.) 8.7% (4.) 7.8%
9 5 Haziran 2019 6.7% (11.) 6.9% (10.) 5.9%
10 7.9% (6.) 8.3% (5.) 7.4%
11 6 Haziran 2019 6.9% (12.) 7.7% (11.) 6.9%
12 8.7% (5.) 9.7% (5.) 7.5%
13 12 Haziran 2019 6.3% (12.) 6.6% (11.) 6.6%
14 7.3% (8.) 7.3% (9.) 7.6%
15 13 Haziran 2019 7.0% (11.) 7.2% (10.) 5.9%
16 7.8% (8.) 7.9% (7.) 7.5%
17 19 Haziran 2019 6.8% (11.) 7.0% (10.) 6.1%
18 7.9% (7.) 8.0% (7.) 7.0%
19 20 Haziran 2019 6.5% (13.) 7.4% (9.) 5.3%
20 7.9% (6.) 8.3% (7.) 6.6%
21 26 Haziran 2019 7.6% (9.) 7.7% (9.) 6.1%
22 8.1% (6.) 8.5% (7.) 6.7%
23 27 Haziran 2019 5.8% (16.) 6.6% (13.) 5.1%
24 7.1% (11.) 7.9% (9.) 6.2%
25 3 Temmuz 2019 5.5% (17.) 5.8% (15.) 5.6%
26 6.6% (9.) 6.8% (9.) 6.0%
27 4 Temmuz 2019 5.8% (15.) 6.3% (13.) Yok
28 7.2% (8.) 7.4% (7.) 5.1%
29 10 Temmuz 2019 6.8% (16.) 7.6% (10.) Yok
30 7.8% (9.) 8.7% (6.) Yok
31 11 Temmuz 2019 5.1% (19.) 5.5% (18.) 4.1%
32 7.2% (12.) 7.7% (9.) 5.6%
Ortalama 7.3% 7.7% [a]
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • N/A, reytinglerin bilinmediğini gösterir.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Çalışma Sonuç
2019 12. Kore Drama Ödülleri[21] En İyi Yeni Erkek Oyuncu Kim Myung-soo Adaylık
KBS Drama Ödülleri[22] En Üstün Ödülü, Kadın Oyuncu Shin Hye-sun Kazandı
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Erkek Oyuncu Kim Myung-soo Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Kadın Oyuncu Shin Hye-sun Adaylık
En İyi Yeni Erkek Oyuncu Kim Myung-soo Kazandı
En İyi Genç Erkek Oyuncu Go Woo-rim Adaylık
Netizen Ödülü, Erkek Oyuncu Kim Myung-soo Adaylık
Netizen Ödülü, Kadın Oyuncu Shin Hye-sun Adaylık
En İyi Çift Ödülü Kim Myung-soo ve Shin Hye-sun Kazandı
K-Drama Hallyu Yıldızı Kim Myung-soo Kazandı

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaydedilmeyen bazı derecelendirmeler nedeniyle, kesin ortalama reytingler bilinmemektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hong, Hye-min (8 Nisan 2019). "김명수♥신혜선 '단, 하나의 사랑', 핑크빛 티저 포스터 공개". 한국일보 (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  2. ^ Kim, Ye-rang (11 Aralık 2018). "신혜선, '단, 하나의 사랑' 출연 확정…비운의 발레리나 도전". 한국경제 (Korece). Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  3. ^ Choi, Na-young (17 Aralık 2018). "김명수(엘), '단, 하나의 사랑' 남주인공 천사 역 확정..신혜선과 호흡[공식입장]". OSEN (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  4. ^ Choi, Ji-yoon (17 Ocak 2019). "이동건, 발레단 예술감독으로···신혜선과 '단 하나의 사랑'". Newsis (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  5. ^ Kim, No-eul (7 Şubat 2019). "김보미, '단 하나의 사랑' 합류…신혜선 라이벌 발레리나 役(공식)". Star MBN (Korece). 26 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  6. ^ Tae, Yu-na (6 Mart 2019). "도지원, '단, 하나의 사랑' 발레단 단장 최영자 役 캐스팅...5월 첫방 | 텐아시아". 텐아시아 연예뉴스 (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  7. ^ Noh, Gyu-min (5 Nisan 2019). "우희진, 단, 하나의 사랑 합류...신혜선과 찰떡 호흡 예고 | 텐아시아". 텐아시아 연예뉴스 (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  8. ^ Kim, Na-yeon (9 Nisan 2019). "이화룡, '단, 하나의 사랑' 발레단 운영실장 役 합류…도지원과 호흡". 뉴스인사이드 (Korece). 25 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  9. ^ Kim, Myung-mi (22 Mart 2019). "'단, 하나의 사랑' 대본리딩 포착, 신혜선-김명수 환상 케미 빛났다". Newsen (Korece). 23 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  10. ^ "단, 하나의 사랑 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  11. ^ "단, 하나의 사랑 OST Part.1 - 이문세". 멜론 (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  12. ^ "단, 하나의 사랑 OST Part.2 - CHAI (이수정)". 멜론 (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  13. ^ "단, 하나의 사랑 OST Part.3 - 엘(L)". 멜론 (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  14. ^ "단, 하나의 사랑 OST Part.4 - 허각". 멜론 (Korece). 2 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  15. ^ "단, 하나의 사랑 OST Part.5 - 오왠 (O.WHEN)". 멜론 (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  16. ^ "단, 하나의 사랑 OST Part.6 - 프롬". 멜론 (Korece). 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  17. ^ "단, 하나의 사랑 OST Part.7 - 이소정". 멜론 (Korece). 2 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  18. ^ "Nielsen Korea" (Korece). 28 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2020. 
  19. ^ "Nielsen Korea" (Korece). 1 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2018. 
  20. ^ "TNMS 홈페이지에 오신 것을 환영합니다". TNmS (Korece). 11 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2018. 
  21. ^ Kim, Ju-won (27 Eylül 2019). "'2019코리아드라마어워즈(KDA)' 연기대상 후보..김해숙·최수종·염정아·조정석 등". 서울경제 (Korece). 30 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 
  22. ^ "Winners of the 2019 KBS Drama Awards". HanCinema (İngilizce). 31 Aralık 2019. 6 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]