Ali Kutay

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ali Kutlay , Türk Şair ve Yazar.

Ali Kutlay
DoğumKahramanmaraş
Ölüm7 Kasım 2008
MeslekŞair ve Yazar
Tanınma nedeni7 Güzel Adam

15 Haziran 1940 Yılında Kahramanmaraş'ta Doğmuştur.

Yedi Güzel Adam'ın bilinmeyen adamı olarak anılır.Edebiyata hayatı boyunca çok düşkün olan Kutlay, Kahramanmaraş Lisesi’ndeki eğitimi süresince Yedi Güzel Adam olarak anılan sınıf arkadaşlarıyla birlikte Hamle dergisini çıkardı.Yazar Rasim Özdenören, Ali Kutlay’ın vefatından sonra “Müessif bir yitim: Ali Kutlay” demişti…Ayrıca Merhum Yazar, Rasim Özdenören, Kutlay için “Ali Kutlay, benim öykü yazmama vesile olan arkadaşımdı.” demiştir

15 Haziran 1940’ta doğdu. İlk, ortaokul ve lise eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde üniversite eğitimini sürdürdü.

Ali Kutlay, Hukuk Fakültesi son sınıfından itibaren ve mezuniyetinin ardından, yaklaşık 10 yıl Almanya ve İsviçre’de yaşadı, bu süreçte İsviçre kökenli bir firmanın üst yönetim kadrosunda görev yaptı.

Firmanın Türkiye faaliyetlerine girişi üzere 1970 yılında idari ekibiyle birlikte Türkiye’de kurulumunda yer aldı ve yöneticilik görevine ülkesinde devam etti.

7 Kasım 2008'de Vefat Etmiştir.