Aksiyon kamerası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
GoPro Hero 9 aksiyon kamerası

Aksiyon kamerası, hareketli anlarda ve ekstrem koşullarda yüksek kaliteli çekim yapılması için sağlam, kompakt ve genellikle su geçirmez olacak şekilde tasarlanmış küçük kameradır.

Tipik olarak CMOS görüntü sensörlerini kullanırlar ve seri çekim modunda ve hızlandırılmış modda fotoğraf çekmenin yanı sıra yüksek çözünürlüklü video da kaydedebilirler (2019 itibariyle, orta aralıktan üst seviyeye kadar aksiyon kameraları 60 saniyede 4K video kaydedebilir).[1] 120 veya 240 fps hızında ağır çekim video kaydı da yaygın bir özelliktir.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaska monte edilmiş bir GoPro aksiyon kamerası

Aksiyon kamerası genellikle çekim yapan kişinin bakış açısından kayıt yapabilecek şekilde takılır. Aksiyon kamerası yaygın olarak başa veya kask üstüne, göğüse, bisiklet veya benzeri bir aracın gidonuna monte edilir. Elde kullanım için bir tripod veya monopod üzerine de monte edilebilirler.

DJI marka aksiyon kamerası ve aksesuarları

Bir aksiyon kamerası genellikle kayıt başladıktan sonra minimum düzeyde etkileşim gerektirecek şekilde tasarlanmıştır; çünkü bu, kamerayla etkileşime girmek zorunda kalmadan aksiyonun sürekli olarak yakalanmasına olanak tanır. Tipik bir aksiyon kamerası bir Mikro Sd karta kayıt yapar ve bir Mikro USB veya USB-C konektörüne sahiptir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "CMOS Sensors Enable Phone Cameras, HD Video". NASA Spinoff. NASA. 14 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2019.