Aero (marka)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Aero (çikolata) sayfasından yönlendirildi)
Aero çikolata
Aero çikolata
Aero, her segmentte kabarcık şeklinde bir taç olacak şekilde güncellendi
Naneli Aero

Aero, Nestlé tarafından üretilen havalandırılmış çikolata ürünüdür.[1] Aslen Rowntree's'in ürettiği Aero çikolatası, 1935 yılında İngiltere'nin Kuzeyinde "yeni çikolata" olarak tanıtıldı. O yılın sonuna kadar, satışların Birleşik Krallık genelinde yaygınlaştığı tüketiciler arasında yeterince popüler olduğunu kanıtladı.

1936'da çikolatanın satışları New York'a, daha sonra da Kanada, Meksika, Avustralya, Güney Afrika ve Japonya gibi birçok ülkeye yayıldı. Aero, Rowntree'yi devraldıktan sonra 1988'den beri Nestlé tarafından üretildi. Çubuk eridiğinde çöken benzersiz "kabarcıklı" dokusuyla tanınan, birçok farklı tada sahip olan marka Aero Bubbles ve Aero Bisküvi gibi çeşitli şekillerde mevcut idi.[2]

Üretim süreci, 1935 yılında İngiltere'nin York kentindeki Rowntree's tarafından patenti alındı. 1935'te Rowntree, Aero'yu İngiltere'de başlattı, ardından 1960'larda Peppermint Aero'yu izledi.

Lezzetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aero'nun birkaç çeşidi vardır. Bunlar arasında Orijinal Aero (genelinde sütlü çikolata), Mint Aero (yeşil, kabarcıklı, aromalı bir merkez, sütlü çikolata kaplı), Karamelli Aero (çikolata tabakasının üstünde karamel bir tabaka bulunur), Bitter çikolata Aero, Beyaz çikolata Aero, Latte lezzetli Aero ve Crispy Eros (Nestlé Crunch çubuklarına benzer) türleri sunuldu.[3] Orange Eros (turuncu / çikolata tabakalı) bir süre satıldı.

1970'lerde, Çilekli lezzet de vardı. İngiltere ve son zamanlarda Kanada'da Aero Bubbles da mevcuttur. Bunlar sütlü, naneli çikolata, portakal lezzetleri ve her ikisinin bir karışımıyla elde edilen kabarcıklı bir merkezi olan küçük yuvarlak çikolatalardır.[4]

1980'lerde Avustralya’daki Aero sloganı “Onu gerçekten bir şey yapan hiçbir şeyin kabarcığı değil” idi. 1999’dan itibaren yeniden tasarlanma ve reklam kampanyasında Aero’nun etiketinde “Kabarcıkların eridiğini hissettiniz mi?” sloganı oldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2019. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2019. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]