Adventure Time: Fionna and Cake

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Adventure Time: Fionna and Cake
TürYetişkin animasyonu
ÜlkeABD
Diliİngilizce
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı10
Yapım
Gösterim süresi22 dakika
Yayın bilgileri
Yayın tarihi31 Ağustos 2023 - günümüz
Kronoloji
Önce gelenAdventure Time
Adventure Time: Uzak Diyarlar

Adventure Time: Fionna and Cake Adam Muto tarafından geliştirilen yetişkinlere yönelik bir Amerikan animasyon serisidir. Pendleton Ward'ın yarattığı cartoon network çizgi dizisi olan Adventure Time'ın yan ürünüdür. Dizi Adventure Time'ın aksine çocuklara değil genç yetişkinlere yönelik yapılmıştır. İlk bölümü HBO MAX aracılığıyla 31 Ağustos 2023'te yayınlanmıştır.

Dizi daha önce birkaç bölümde yer alan Finn ve köpek Jake'nin alternatif versiyonları olan Fionna ve kedi Cake adlı ana karakterleri konu alıyor. Dizinin yürütücü yapımcılığını üstlenen Muto daha önce Adventure Time'da dizi sorumlusu olarak görev yapmış Uzak Diyarlar özel programının yapımını denetlemişti. Dizi için şuanda yarım saatlik 10 bölüm onaylanmış ve 31 Ekim'den 28 Eylül'e kadar her hafta 2 bölüm yayınlanmıştır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu dizi, Finn ve Jake'in cinsiyet değiştiren tamamlayıcıları İnsan Fionna ve Kedi Kek'i konu alıyor. Dizide ayrıca Adventure Time'ın çoğunda Buz Kralı olarak bilinen bir karakter olan Simon Petrikov da rol alıyor.[1]

Fionna, kedisi Cake ile sihrin olmadığı alternatif bir gerçeklikte yaşıyor ve günlerini sonu olmayan işlerde bisiklet sürerek geçiriyorlar; geceleri sonsuza dek ulaşılmaz görünen büyülü bir dünyanın hayalini kuruyorlar. Simon, Ooo Ülkesinde evden çalışıyor ve geçmiş bir dönemin canlı bir sergisine dönüşüyor. Daha sonra üçlü, çoklu evren boyunca seyahat ederken aynı zamanda onların izini sürmeye ve onları varoluştan silmeye kararlı güçlü yeni bir düşman tarafından kovalanmaya başlıyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "HBO Max Orders ADVENTURE TIME: FIONNA & CAKE (wt) To Series". Pressroom (İngilizce). 17 Ağustos 2021. 23 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2023.