Adem Furkan Avcı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Adem Furkan Avcı (d. 1 Ocak 1996), Antalya, Türk boksör. İstanbul'da Fenerbahçe Boks Şubesi'nin üyesidir.

Adem Furkan Avcı 1 Ocak 1996 tarihinde Antalya'da doğmuştur. 11 yaşında boks branşıyla tanışıp aynı zamanda da Antalya'da eğitimlerinin hepsini tamamlamıştır. Lisans eğitimini Akdeniz Üniversitesi'nde tamamlayıp Spor Bilimleri Fakültesinden Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Öğretmenlik görevini Kocaeli ilinde yapmaktadır. Adem Furkan Avcı 2007-2013 tarihlerinde Antalya Kepez Spor kulübünde bulunup 2014 yılında Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer olmuştur. Aktif olarak kulübünde boks branşıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Adem Furkan Avcı
DoğumAdem Furkan Avcı
1 Ocak 1996 (28 yaşında)
Aksu, Antalya, Türkiye
EğitimAntalya Akdeniz Üniversitesi
MeslekSporcu,

Beden Eğitimi Öğretmeni, Antrenör,

Fenerbahçe Milli Boksörü,
Etkin yıllar2007-günümüz
OrganizasyonFenerbahçe Spor Klubü
Boy1.75
Dinİslam
EvlilikZeynep Hilal Göçer Avcı (e. 2017)
ÖdüllerNanjing 2014 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları (Bronz Madalya)

Üst Minikler 2010 Avrupa Şampiyonluğu (Altın Madalya)

Yıldızlar 2012 Avrupa Şampiyonluğu (Altın Madalya)
Resmî sitehttps://olimpiyatkomitesi.org.tr/Sporcu-Detay/7867

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Adem Furkan Avcı, 2007 yılında boksa başladı ve Deniz Tahincioğlu'nun antrenörlüğünü yaptığı Kepez Belediyespor kulübünde antrenman yaptı.

Ermenistan, Rusya ve Azerbaycan'dan yeni başlayanlara galip geldikten sonra Yambol'da 2010 yılında sırasıyla Türkiye Gençler Şampiyonası  ve Avrupa Okullar Şampiyonası'nı kazandı. 2012'de hafif sıklet dalında Avrupa Gençler Şampiyonasını da kazandı, Polonya, Ermenistan, Avusturya ve Rusya'dan yeni başlayanlara karşı kazandı.

2013'te hafif sıklette Türk gençler şampiyonu oldu ve Rotterdam'daki Avrupa Gençler Şampiyonası'na başladı ve burada Ukraynalı Yaroslav Samofalow'a karşı çeyrek finalde elendi.

2014'te hafif sıklette yine Türk gençler şampiyonu oldu ve Sofya'da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası'na katıldı ve burada Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri ve Beyaz Rusya'dan rakiplerini mağlup etti, çeyrek finalde Rus Bibert Tumenow'a yenildi. box-off'lar Moldova'dan ilk marşı yendi ve böylece Nanjing'deki 2014 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazandı. Orada Macaristan'dan Richárd Tóth'a karşı kazandı ve yarı finale yükseldi ve burada İtalyan Vincenzo Arecchia'ya yenildi, ancak bu  hafif sıklette bronz madalya mücadelesinde Bibert Tumenow'u yenebilirdi. Aynı yıl Zagreb'de düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda ise ilk turda İngiltere'den Patrick McDonagh'a yenildi.

Bakü'deki 2015 Avrupa Oyunlarında Macaristan'dan András Vadász'ı yendi, ancak daha sonra İtalya'dan Vincenzo Mangiacapre'ye yenildi.

Bir sonraki uluslararası görünümünü Belgrad'daki 2021 Dünya Şampiyonasında yaptı ve burada ön eleme turunda Hintli Akash Sangwan'a yenildi. Erivan'da düzenlenen 2022 Avrupa Şampiyonası'nın turunda İskoç Reese Lynch'e yenildi .

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

Avcı, boks kariyerinin yanı sıra Darıca'da 2021 itibarıyla Neşet Yalçın Anadolu Lisesin'de Beden Eğitimi öğretmenidir.

Web bağlantıları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Adem Furkan Avcı Olympedia.org veritabanında.