Philip Kotler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
23.05, 5 Aralık 2020 tarihinde Khutuck Bot (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24295833 numaralı sürüm (Bot v3: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir))
Philip Kotler

Dr. Philip Kotler (d. 27 Mayıs 1931, Chicago), Northwestern Üniversitesi, Kellogg School of Management'da öğretim görevlisidir.

Financial Times tarafından tüm zamanların 4. önemli gurusu seçilmiştir (Jack Welch, Bill Gates ve Peter Drucker'ın ardından). "Avrupa Yöneticilik Merkezi tarafından pazarlamanın startejik uygulaması konusunda dünyanın en önde uzmanı" olarak duyurulmuştur. Ayrıca dijital pazarlamanın en önemli öncülerinden biri olarak kabul edilir.

Dr. Kotler, 14.[1] defa baskısı yapılmış olan Pazarlama Yönetimi kitabının yazarıdır. Bunun dışında pek çok diğer pazarlama kitabının yazarı ya da müşterek yazarıdır.

Bunların yanı sıra, Dr. Kotler'in, Harvard Business Review, Sloan Management Review, Business Horizons, California Management Review, ve the Journal of Marketing gibi tanınmış yayınlarda basılmış yüzlerce makalesi bulunmaktadır.

Danışmanlık şirketi, the Kotler Marketing Group (KMG) aracılığıyla, Dr. Kotler, "Pazarlama Starteji ve Planlaması", Pazarlama Organizasyonu" ve "Uluslararası Pazarlama" alanlarında, aralarında IBM, Michelin, Bank of America, Merck, General Electric, Honeywell, ve Motorola da bulunan pek çok tanınmış şirkete danışmanlık yapmıştır.

Amerika, Avrupa ve Asya'da, pazarlama kavramları üzerine verdiği seminerleri sürdürür.

Türkiye'de yayınlanmış kitapları

Kotler'e göre İnternet'in Geleneksel Pazarlama Üzerine Etkileri

Günümüzün bilgi çağında alıcıların elde ettikleri yeni kapasitelerin ortaya çıkardığı gerçek şu: değiş-tokuş işlemini alıcılar başlatır ve kontrol eder. Pazarlamacılar ve onların temsilcileri, değiş-tokuş işlemine ancak alıcılar davet ettiklerinde katılabilirler. Hatta, pazarlamacılar değiş-tokuş sürecine girdikten sonra da, işlemlerin kurallarını alıcılar belirler, kendilerini aracılardan ayrı tutarlar. Ne tür bilgiye ihtiyaçları olduğunu, ne tür tekliflerle ilgilendiklerini ve ne gibi fiyatları ödemeye razı olduklarını alıcılar kendileri belirler. Alıcının başlattığı ve kontrol ettiği bu pazarlama uygulamaları, önceki zamanların pazarlama uygulamalarını ters yüz etmektedir.

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2015.