2018'de Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak
3 Ocak Revival Eminem [1]
6 Ocak Reputation Taylor Swift [2]
13 Ocak The Greatest Showman Çeşitli sanatçılar [3]
20 Ocak [4]
27 Ocak Camila Camila Cabello [5]
3 Şubat Mania Fall Out Boy [6]
10 Şubat Culture II Migos [7]
17 Şubat Man of the Woods Justin Timberlake [8]
24 Şubat Black Panther: The Album Çeşitli sanatçılar [9]
3 Mart [10]
10 Mart This House Is Not for Sale Bon Jovi [11]
17 Mart Black Panther: The Album Çeşitli sanatçılar [12]
24 Mart Bobby Tarantino II Logic [13]
31 Mart ? XXXTentacion [14]
7 Nisan Boarding House Reach Jack White [15]
14 Nisan My Dear Melancholy, The Weeknd [16]
21 Nisan Invasion of Privacy Cardi B [17]
28 Nisan Rearview Town Jason Aldean [18]
5 Mayıs KOD J. Cole [19]
12 Mayıs Beerbongs & Bentleys Post Malone [20]
19 Mayıs [21]
26 Mayıs [22]
2 Haziran Love Yourself: Tear BTS [23]
9 Haziran Shawn Mendes Shawn Mendes [24]
16 Haziran Ye Kanye West [25]
23 Haziran Come Tomorrow Dave Matthews Band [26]
30 Haziran Youngblood 5 Seconds of Summer [27]
7 Temmuz Pray for the Wicked Panic! at the Disco [28]
14 Temmuz Scorpion Drake [29]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Caulfield, Keith (24 Aralık 2017). "Eminem's 'Revival' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart, G-Eazy & Jeezy Bow in Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 24 Aralık 2017. 
  2. ^ Caulfield, Keith (31 Aralık 2017). "Taylor Swift's 'Reputation' Returns to No. 1 on Billboard 200, Huncho Jack Debuts at No. 3". Billboard. Erişim tarihi: 31 Aralık 2017. 
  3. ^ Caulfield, Keith (January 7, 2018). "'The Greatest Showman' Soundtrack Hits No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: January 7, 2018. 
  4. ^ Caulfield, Keith (January 14, 2018). "'The Greatest Showman' Soundtrack Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: January 14, 2018. 
  5. ^ Caulfield, Keith (January 21, 2018). "Camila Cabello Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: January 21, 2018. 
  6. ^ Caulfield, Keith (January 28, 2018). "Fall Out Boy Earns Fourth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Mania'". Billboard. Erişim tarihi: January 29, 2018. 
  7. ^ Caulfield, Keith (February 4, 2018). "Migos' 'Culture II' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: February 4, 2018. 
  8. ^ Caulfield, Keith (February 11, 2018). "Justin Timberlake Earns Fourth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Man of the Woods'". Billboard. Erişim tarihi: February 11, 2018. 
  9. ^ Caulfield, Keith (February 18, 2018). "'Black Panther: The Album' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: February 18, 2018. 
  10. ^ Caulfield, Keith (February 25, 2018). "'Black Panther: The Album' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: February 25, 2018. 
  11. ^ Caulfield, Keith (March 4, 2018). "Bon Jovi's Back at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: March 4, 2018. 
  12. ^ Caulfield, Keith (March 11, 2018). "Film Soundtracks Rule Top Two on Billboard 200 Albums Chart for First Time in Nearly 20 Years". Billboard. Erişim tarihi: March 11, 2018. 
  13. ^ Caulfield, Keith (March 18, 2018). "Logic Scores Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Bobby Tarantino II'". Billboard. Erişim tarihi: March 18, 2018. 
  14. ^ Caulfield, Keith (March 25, 2018). "XXXTentacion's '?' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: March 25, 2018. 
  15. ^ Caulfield, Keith (April 1, 2018). "Jack White's 'Boarding House Reach' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: April 2, 2018. 
  16. ^ Caulfield, Keith (April 8, 2018). "The Weeknd Scores Third Consecutive No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'My Dear Melancholy'". Billboard. Erişim tarihi: April 9, 2018. 
  17. ^ Caulfield, Keith (April 15, 2018). "Cardi B's 'Invasion of Privacy' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: April 16, 2018. 
  18. ^ Caulfield, Keith (April 22, 2018). "Jason Aldean Scores Fourth No. 1 on Billboard 200 Albums Chart With 'Rearview Town'". Billboard. Erişim tarihi: April 23, 2018. 
  19. ^ Caulfield, Keith (April 29, 2018). "J. Cole Claims Fifth No. 1 Album on Billboard 200 Chart & Biggest Week of 2018 With 'KOD'". Billboard. Erişim tarihi: April 30, 2018. 
  20. ^ Caulfield, Keith (May 6, 2018). "Post Malone's 'Beerbongs & Bentleys' Breaks Streaming Record, Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: May 7, 2018. 
  21. ^ Caulfield, Keith (May 13, 2018). "Post Malone's 'Beerbongs & Bentleys' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: May 13, 2018. 
  22. ^ Caulfield, Keith (May 20, 2018). "Post Malone's 'Beerbongs & Bentleys' Nets Third Straight Week at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: May 20, 2018. 
  23. ^ Caulfield, Keith (May 27, 2018). "BTS Earns First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Love Yourself: Tear'". Billboard. Erişim tarihi: May 28, 2018. 
  24. ^ Caulfield, Keith (June 3, 2018). "Shawn Mendes Scores No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: June 4, 2018. 
  25. ^ Caulfield, Keith (June 10, 2018). "Kanye West Earns Eighth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Ye'". Billboard. Erişim tarihi: June 10, 2018. 
  26. ^ Caulfield, Keith (June 17, 2018). "Dave Matthews Band Scores Seventh No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Come Tomorrow'". Billboard. Erişim tarihi: June 17, 2018. 
  27. ^ Caulfield, Keith (June 24, 2018). "5 Seconds of Summer Earn Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Youngblood'". Billboard. Erişim tarihi: June 25, 2018. 
  28. ^ Caulfield, Keith (July 1, 2018). "Panic! at the Disco's 'Pray for the Wicked' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: July 2, 2018. 
  29. ^ Caulfield, Keith (July 8, 2018). "Drake Earns Eighth No.1 Album on Billboard 200 Chart With 'Scorpion', Sets New Streaming Record". Billboard. Erişim tarihi: July 8, 2018.