2018'de Billboard Hot 100'da bir numara olan single'lar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Şarkı Sanatçı(lar) Kaynak
3 Ocak "Perfect" Ed Sheeran ile Beyoncé düeti [1]
6 Ocak [2]
13 Ocak [3]
20 Ocak Ed Sheeran [4]
27 Ocak "Havana" Camila Cabello ve Young Thug [5]
3 Şubat "God's Plan" Drake [6]
10 Şubat [7]
17 Şubat [8]
24 Şubat [9]
3 Mart [10]
10 Mart [11]
17 Mart [12]
24 Mart [13]
31 Mart [14]
7 Nisan [15]
14 Nisan [16]
21 Nisan "Nice for What" [17]
28 Nisan [18]
5 Mayıs [19]
12 Mayıs [20]
19 Mayıs "This Is America" Childish Gambino [21]
26 Mayıs [22]
2 Haziran "Nice for What" Drake [23]
9 Haziran [24]
16 Haziran "Psycho" Post Malone ve Ty Dolla Sign [25]
23 Haziran "Nice for What" Drake [26]
30 Haziran "Sad!" XXXTentacion [27]
7 Temmuz "I Like It" Cardi B, Bad Bunny ve J Balvin [28]
14 Temmuz "Nice for What" Drake [29]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Trust, Gary (26 Aralık 2017). "Ed Sheeran & Beyonce's 'Perfect' Tops Hot 100 for Third Week, G-Eazy's 'No Limit' Hits Top Five". Billboard. Erişim tarihi: 27 Aralık 2017. 
  2. ^ Trust, Gary (January 2, 2018). "Cardi B Joins The Beatles & Ashanti With First 3 Hot 100 Hits in Top 10 Simultaneously; Ed Sheeran & Beyonce's 'Perfect' No. 1". Billboard. Erişim tarihi: January 2, 2018. 
  3. ^ Trust, Gary (January 8, 2018). "Ed Sheeran & Beyonce's 'Perfect' No. 1 on Hot 100, Camila Cabello's 'Havana' Back Up to No. 2". Billboard. Erişim tarihi: January 8, 2018. 
  4. ^ Trust, Gary (January 16, 2018). "Ed Sheeran's 'Perfect' Rules Hot 100, Bruno Mars & Cardi B's 'Finesse' Flies to No. 3 & Justin Timberlake's 'Filthy' Debuts at No. 9". Billboard. Erişim tarihi: January 17, 2018. 
  5. ^ Trust, Gary (January 22, 2018). "Camila Cabello Earns First Billboard Hot 100 No. 1 With 'Havana,' Featuring Young Thug". Billboard. Erişim tarihi: January 22, 2018. 
  6. ^ Trust, Gary (January 29, 2018). "Drake's 'God's Plan' Debuts at No. 1 on Billboard Hot 100". Billboard. Erişim tarihi: January 29, 2018. 
  7. ^ Trust, Gary (February 5, 2018). "Drake's 'God's Plan' Holds at No. 1 on Billboard Hot 100, Justin Timberlake & Chris Stapleton's 'Say Something' Debuts in Top 10". Billboard. Erişim tarihi: February 6, 2018. 
  8. ^ Trust, Gary (February 12, 2018). "Drake's 'God's Plan' Dominates Billboard Hot 100 for Third Week & Three Songs Enter Top 10". Billboard. Erişim tarihi: February 12, 2018. 
  9. ^ Trust, Gary (February 20, 2018). "Drake Tops Billboard Hot 100 With 'God's Plan' & Debuts in Top 10 as Featured on BlocBoy JB's 'Look Alive'". Billboard. Erişim tarihi: February 21, 2018. 
  10. ^ Trust, Gary (February 26, 2018). "Drake Leads Billboard Hot 100 With 'God's Plan' for Fifth Week, Drawing Monstrous 101.7 Million U.S. Streams". Billboard. Erişim tarihi: February 27, 2018. 
  11. ^ Trust, Gary (March 5, 2018). "Drake's 'God's Plan' No. 1 on Billboard Hot 100 for Sixth Week, Post Malone's 'Psycho' Debuts at No. 2". Billboard. Erişim tarihi: March 6, 2018. 
  12. ^ Trust, Gary (March 12, 2018). "Drake's 'God's Plan' Rules Billboard Hot 100 for Seventh Week; Zedd, Maren Morris & Grey's 'The Middle' Hits Top 10". Billboard. Erişim tarihi: March 13, 2018. 
  13. ^ Trust, Gary (March 19, 2018). "Drake's 'God's Plan' Tops Billboard Hot 100 for Eighth Week". Billboard. Erişim tarihi: March 20, 2018. 
  14. ^ Trust, Gary (March 26, 2018). "Drake's 'God's Plan' Leads Billboard Hot 100, Bebe Rexha & Florida Georgia Line's 'Meant to Be' Rises to No. 2". Billboard. Erişim tarihi: March 26, 2018. 
  15. ^ Trust, Gary (April 2, 2018). "Drake Becomes First Lead Solo Male With Two 10-Week Billboard Hot 100 No. 1s, as 'God's Plan' Stays at the Summit". Billboard. Erişim tarihi: April 3, 2018. 
  16. ^ Trust, Gary (April 9, 2018). "'God's Plan' Becomes Drake's Longest-Leading Hot 100 No. 1, The Weeknd Debuts at No. 4 & Migos Hit Top 10". Billboard. Erişim tarihi: April 10, 2018. 
  17. ^ Trust, Gary (April 16, 2018). "Drake Dethrones Himself Atop Billboard Hot 100, as 'Nice for What' Debuts at No. 1, Replacing 'God's Plan'". Billboard. Erişim tarihi: April 17, 2018. 
  18. ^ Trust, Gary (April 23, 2018). "Drake's 'Nice for What' Holds Atop Billboard Hot 100, Nicki Minaj's 'Chun-Li' Vaults to Top 10". Billboard. Erişim tarihi: April 23, 2018. 
  19. ^ Trust, Gary (April 30, 2018). "Drake Leads Billboard Hot 100, Ariana Grande Arrives at No. 3 & J. Cole Collects Record Three Debuts in Top 10". Billboard. Erişim tarihi: May 1, 2018. 
  20. ^ Trust, Gary (May 7, 2018). "Drake's 'Nice for What' No. 1 on Billboard Hot 100, Post Malone's 'Psycho' No. 2 & Camila Cabello's 'Never Be the Same' Hits Top 10". Billboard. Erişim tarihi: May 8, 2018. 
  21. ^ Trust, Gary (May 14, 2018). "Childish Gambino's 'This Is America' Blasts in at No. 1 on Billboard Hot 100". Billboard. Erişim tarihi: May 15, 2018. 
  22. ^ Trust, Gary (May 21, 2018). "Childish Gambino's 'This Is America' Leads Hot 100, & All-Rap Top Four, For Second Week". Billboard. Erişim tarihi: May 22, 2018. 
  23. ^ Trust, Gary (May 29, 2018). "Drake's 'Nice for What' Returns to No. 1 on Billboard Hot 100, Lil Baby, Ella Mai & BTS Earn First Top 10s". Billboard. Erişim tarihi: May 30, 2018. 
  24. ^ Trust, Gary (June 4, 2018). "Drake Tops Hot 100 for Sixth Week With 'Nice for What,' Ties Michael Jackson for Second-Most Weeks at No. 1 Among Solo Males". Billboard. Erişim tarihi: June 5, 2018. 
  25. ^ Trust, Gary (June 11, 2018). "Post Malone's 'Psycho' Hits No. 1 on Billboard Hot 100, Maroon 5's 'Girls Like You' Leaps to Top Five". Billboard. Erişim tarihi: June 12, 2018. 
  26. ^ Trust, Gary (June 18, 2018). "Drake's 'Nice For What' Returns to No. 1 on Billboard Hot 100 & Juice WRLD's 'Lucid Dreams' Tops Streaming Songs Chart". Billboard. Erişim tarihi: June 19, 2018. 
  27. ^ Trust, Gary (June 25, 2018). "XXXTentacion's 'Sad!' Vaults From No. 52 to No. 1 on Billboard Hot 100 Following Rapper/Singer's Death". Billboard. Erişim tarihi: June 25, 2018. 
  28. ^ Trust, Gary (July 2, 2018). "Cardi B Becomes First Female Rapper With Two Billboard Hot 100 No. 1s, as 'I Like It', With Bad Bunny & J Balvin, Follows 'Bodak Yellow' to the Top". Billboard. Erişim tarihi: July 3, 2018. 
  29. ^ Trust, Gary (July 9, 2018). "Drake Claims 7 of Hot 100's Top 10, Breaking the Beatles' Record, As 'Nice For What' Returns to No. 1 For Eighth Week". Billboard. Erişim tarihi: July 10, 2018.