2011'de Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Şarkıcı Adele'in ikinci stüdyo albümü 21, 2011'de 13 hafta art arda zirvede kalarak 5 milyon satış rakamıyla en çok satan albüm oldu.

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Born this Way ile Lady Gaga 1,108,000 kopya satarak 2011'in ilk çeyreğinde en çok satan albüm oldu.
Anahtar
Best performing album of 2011 2011 yılının en iyi performans gösteren albümünü gösterir
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
1 Ocak Speak Now Taylor Swift [1]
8 Ocak [2]
15 Ocak [3]
22 Ocak [4]
29 Ocak Showroom of Compassion Cake [5]
5 Şubat The King Is Dead The Decemberists [6]
12 Şubat Mission Bell Amos Lee [7]
19 Şubat Pink Friday Nicki Minaj [8]
26 Şubat Now 37 Various Artists [9]
5 Mart Never Say Never – The Remixes Justin Bieber [10]
12 Mart 21 dagger Adele [11]
19 Mart [12]
26 Mart Lasers Lupe Fiasco [13]
2 Nisan 21 dagger Adele [14]
9 Nisan F.A.M.E. Chris Brown [15]
16 Nisan Femme Fatale Britney Spears [16]
23 Nisan 21 dagger Adele [17]
30 Nisan Wasting Light Foo Fighters [18]
7 Mayıs 21 dagger Adele [19]
14 Mayıs [20]
21 Mayıs [21]
28 Mayıs [22]
4 Haziran [23]
11 Haziran Born This Way Lady Gaga [24]
18 Haziran [25]
25 Haziran 21 dagger Adele [26]
2 Temmuz Hell: The Sequel Bad Meets Evil [27]
9 Temmuz The Light of the Sun Jill Scott [28]
16 Temmuz 4 Beyoncé [29]
23 Temmuz [30]
30 Temmuz Red River Blue Blake Shelton [31]
6 Ağustos 21 dagger Adele [32]
13 Ağustos Chief Eric Church [33]
20 Ağustos 21 dagger Adele [34]
27 Ağustos Watch the Throne Jay-Z and Kanye West [35]
3 Eylül [36]
10 Eylül The R.E.D. Album Game [37]
17 Eylül Tha Carter IV Lil Wayne [38]
24 Eylül [39]
1 Ekim Own the Night Lady Antebellum [40]
8 Ekim Duets II Tony Bennett [41]
15 Ekim Cole World: The Sideline Story J. Cole [42]
22 Ekim Clear as Day Scotty McCreery [43]
29 Ekim Evanescence Evanescence [44]
5 Kasım 21 dagger Adele [45]
12 Kasım Mylo Xyloto Coldplay [46]
19 Kasım Under the Mistletoe Justin Bieber [47]
26 Kasım Blue Slide Park Mac Miller [48]
3 Aralık Take Care Drake [49]
10 Aralık Christmas Michael Bublé [50]
17 Aralık [51]
24 Aralık [52]
31 Aralık [53]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Caulfield, Keith (2010-12-22). "Swift Back at No. 1 on Billboard 200, 'Michael' Bows at No. 3". Billboard. Erişim tarihi: 2010-12-22. 
  2. ^ Caulfield, Keith (2010-12-29). "Christmas Lights Up Billboard Sales Charts". Billboard. Erişim tarihi: 2010-12-29. 
  3. ^ Caulfield, Keith (2011-01-05). "Taylor Swift Still Tops Billboard 200, Holiday Albums Tumble". Billboard. Erişim tarihi: 2011-01-05. 
  4. ^ Caulfield, Keith (2011-01-12). "Taylor Swift's 'Speak Now' Takes No. 1 in Record-Low Sales Week". Billboard. Erişim tarihi: 2011-01-12. 
  5. ^ Caulfield, Keith (2011-01-19). "Cake Scores Lowest-Selling No. 1 in Billboard 200 History". Billboard. Erişim tarihi: 2011-01-19. 
  6. ^ Caulfield, Keith (2011-01-26). "Decemberists' 'King Is Dead' Is No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-01-26. 
  7. ^ Caulfield, Keith (2011-02-02). "Amos Lee Nets First No. 1 on Billboard 200 in Another Dreary Sales Week". Billboard. Erişim tarihi: 2011-02-02. 
  8. ^ Caulfield, Keith (2011-02-09). "Nicki Minaj Hits No. 1 in 11th Week on Billboard 200, Crosses 1 Million Sales". Billboard. Erişim tarihi: 2011-02-09. 
  9. ^ Caulfield, Keith (2011-02-16). "'Now 37' Livens Up Billboard 200 at No. 1, Mumford Climb to No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 2011-02-16. 
  10. ^ Caulfield, Keith (2011-02-23). "Justin Bieber Scores Second No. 1 Album With 'Never Say Never' Remixes". Billboard. Erişim tarihi: 2011-02-23. 
  11. ^ Caulfield, Keith (2011-03-02). "Adele's '21' Debuts At No. 1 on the Billboard 200 With 352,000 Sales". Billboard. Erişim tarihi: 2011-03-02. 
  12. ^ Caulfield, Keith (2011-03-09). "Adele Holds Atop Billboard 200, Marsha Ambrosius Bows at No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 2011-03-09. 
  13. ^ Caulfield, Keith (2011-03-16). "Lupe Fiasco's 'Lasers' Lands at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-03-16. 
  14. ^ Caulfield, Keith (2011-03-23). "Adele Returns to No. 1 on Albums Chart, Rise Against Bows at No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 2011-03-23. 
  15. ^ Caulfield, Keith (2011-03-30). "Chris Brown Nets First No.1 Album on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-03-30. 
  16. ^ Caulfield, Keith (2011-03-30). "Britney Spears Snares Sixth No. 1 on Billboard 200 with 'Femme Fatale'". Billboard. Erişim tarihi: 2011-04-06. 
  17. ^ Caulfield, Keith (2011-04-13). "Adele's '21' Hits 1 Million, Returns to No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-04-13. 
  18. ^ Caulfield, Keith (2011-04-20). "Foo Fighters Earn First No. 1 Album with 'Wasting Light'". Billboard. Erişim tarihi: 2011-04-20. 
  19. ^ Caulfield, Keith (2011-04-27). "'Glee' Warblers Album Flies High on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-04-27. 
  20. ^ Caulfield, Keith (2011-05-04). "Adele's '21' Marks Sixth Week At No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 2011-05-04. 
  21. ^ Caulfield, Keith (2011-05-11). "Lucky Seventh Week At No. 1 For Adele's '21'". Billboard. Erişim tarihi: 2011-05-11. 
  22. ^ Caulfield, Keith (2011-05-18). "Adele Continues Reign on Billboard 200 -- Longest Stint at No. 1 Since 2009". Billboard. Erişim tarihi: 2011-05-18. 
  23. ^ Caulfield, Keith (2011-05-25). "Seether Scores Top Billboard 200 Debut, Adele Still No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 2011-05-25. 
  24. ^ Caulfield, Keith (2011-05-31). "It's Official: Lady Gaga's 'Born This Way' Sells 1.11 Million". Billboard. Erişim tarihi: 2011-05-31. 
  25. ^ Caulfield, Keith (2011-06-08). "Lady Gaga's 'Born' Holds Atop Billboard 200, Despite Steep Sales Drop". Billboard. Erişim tarihi: 2011-06-08. 
  26. ^ Caulfield, Keith (2011-06-15). "Adele Reclaims No. 1 on Billboard 200, 'Book of Mormon' Makes History". Billboard. Erişim tarihi: 2011-06-15. 
  27. ^ Caulfield, Keith (2011-06-22). "Bad Meets Evil -- A.K.A. Eminem and Royce da 5'9" -- Debuts At No. 1 On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-06-22. 
  28. ^ Caulfield, Keith (2011-06-29). "Jill Scott Celebrates First No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-06-29. 
  29. ^ Caulfield, Keith (2011-06-29). "Beyonce Scores Fourth No. 1 on Billboard 200 Albums Chart With '4'". Billboard. Erişim tarihi: 2011-06-29. 
  30. ^ Caulfield, Keith (2011-07-13). "Beyonce's '4' Stays Atop Billboard 200, Lloyd Snags Top Debut". Billboard. Erişim tarihi: 2011-07-13. 
  31. ^ Caulfield, Keith (2011-07-20). "Blake Shelton's 'River' Runs to No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-07-20. 
  32. ^ Caulfield, Keith (2011-07-27). "Adele's '21' Tops Billboard 200, Amy Winehouse Returns to Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 2011-07-27. 
  33. ^ Caulfield, Keith (2011-08-03). "Eric Church Lands First No. 1 Album, Amy Winehouse Climbs into Top 5". Billboard. Erişim tarihi: 2011-08-03. 
  34. ^ Caulfield, Keith (2011-08-10). "Adele's '21' Notches Most Weeks at No. 1 Since 2000". Billboard. Erişim tarihi: 2011-08-10. 
  35. ^ Caulfield, Keith (2011-08-17). "Jay-Z and Kanye West's 'Watch The Throne' Sells 436,000; Debuts at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-08-17. 
  36. ^ Caulfield, Keith (2011-08-24). "Jay-Z and Kanye's 'Watch the Throne' Keeps Its Billboard 200 Crown". Billboard. Erişim tarihi: 2011-08-24. 
  37. ^ Caulfield, Keith (2011-08-31). "Game's 'R.E.D.' Bows at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: 2011-08-31. 
  38. ^ Caulfield, Keith (2011-09-06). "It's Official: Lil Wayne's 'Carter IV' Debuts at No. 1 With 964,000 Copies". Billboard. Erişim tarihi: 2011-09-06. 
  39. ^ Caulfield, Keith (2011-09-14). "George Strait Lands Top Debut on Billboard 200, Beatles' 1' Re-enters Top 5". Billboard. Erişim tarihi: 2011-09-14. 
  40. ^ Caulfield, Keith (2011-09-21). "Lady Antebellum 'Own' the Billboard 200 with Second No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 2011-09-21. 
  41. ^ Caulfield, Keith (2011-09-28). "Tony Bennett, 85, Achieves First No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-09-28. 
  42. ^ Caulfield, Keith (2011-10-05). "J. Cole Debuts at No. 1 on Billboard 200, Blink-182 Snags No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 2011-10-05. 
  43. ^ Caulfield, Keith (2011-10-12). "'Idol's' Scotty McCreery Makes History at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-10-12. 
  44. ^ Caulfield, Keith (2011-10-19). "Evanescence Nets Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 2011-10-19. 
  45. ^ Caulfield, Keith (2011-10-26). "Casting Crowns Scores Top Billboard 200 Debut, Adele Back at No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 2011-10-26. 
  46. ^ Caulfield, Keith (2011-11-02). "Coldplay Claims Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 2011-11-02. 
  47. ^ Caulfield, Keith (2011-11-09). "Justin Bieber's 'Mistletoe' Brightens Billboard 200 with No. 1 Debut". Billboard. Erişim tarihi: 2011-11-09. 
  48. ^ Caulfield, Keith (2011-11-16). "Mac Miller Moves In at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-11-16. 
  49. ^ Caulfield, Keith (2011-11-23). "Drake's 'Take Care' Blasts Onto Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-11-23. 
  50. ^ Caulfield, Keith (2011-11-23). "Michael Buble Bests Nickelback, Rihanna on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2011-11-23. 
  51. ^ Caulfield, Keith (2011-12-07). "Michael Buble's 'Christmas' Holds No. 1 on Billboard 200 for Second Week". Billboard. Erişim tarihi: 2011-12-07. 
  52. ^ Caulfield, Keith (2011-12-14). "Michael Buble's 'Christmas' Stays Atop Billboard 200, Black Keys Hit No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 2011-12-14. 
  53. ^ Caulfield, Keith (2011-12-21). "Michael Buble's 'Christmas' Hits Fourth Week at No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 2011-12-21.