Şablon tartışma:Yerellikten kurtar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Şablonlar (Şablon-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu şablon, Vikipedi'deki Şablonlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Şablonlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Şablon  Bu şablon için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 
Vikiproje Vikipedi (Şablon-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu şablon, Vikipedi'deki Vikipedi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Vikipedi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Şablon  Bu şablon için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 


özel olarak hazırlanmış bir şablonu bu kadar genelleştirmek doğru mudur bilemedim. --kibele 10:11, 5 Mart 2013 (UTC)

  • Aslında olay yerellikten de ötede. Bu Türk yazarların oyunlarında daha iyi anlaşılıyor. Örneğin Misafir (oyun) AST tarafından da DT tarafından da sahnelenmiş, ama sadece DT sahnelemesi tam kadro yazılmış. Benzer şekilde Bernarda Alba'nın Evi oyunu da hem DT'de hem İBB'de defalarca oynanmış. Ama sadece İBB'deki kadronun tamamı yazılmış. İlginç olan (Kategori:Yerellikten kurtarılması gereken maddeler'e bakınca görülecektir) bu maddelerin çoğunun tek bir kullanıcı tarafından seri şekilde girilmiş olması. Mukaddimeileti 12:13, 5 Mart 2013 (UTC)

o dönemin tanığıyım. bu yüzden bu konuya el atılmasının da çok iyi olduğunu düşünüyorum. bu yüzden şablonda son yapılan değişikliklerin gerekiyorsa bir başka şablonda değerlendirilmesinin, bu şablonun tiyatroya özel kalmasının doğru olduğunu söylemek isterim. --kibele 13:00, 5 Mart 2013 (UTC)

  • Bu şablonu Türk yazarların oyunlarında kullanamıyorum. Aslında benzer sorun onlarda da var. Bir sahnelenmeye özgü gibi görülüyor desek daha iyi olmaz mı? Bu durumda hepsinde kullanırız. Yani: Bu tiyatro oyunu değişik sahnelenişleri olmasına karşın bir sahnelenişi varmış gibi görünmektedir. Ödüllü ve ilgi çeken diğer sahnelenişlerini girerek maddenin özgül görüntüsünden kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz. desek nasıl olur? Mukaddimeileti 13:10, 5 Mart 2013 (UTC)
Hııımmm Mukaddime sayesinde problemi şimdi biraz anladım. Konuyu birazcık daha özelleştirmek gerekebilir düşüncesine kapıldım. Ama "yerellikten kurtar" şeklinde bir şablonun eserler hakkında olması da gerekir bence. Mesela Bir Erkek Bir Kadın onlarca dilde örneği olan maddedir, Türkçe vikide sadece Türkiye ile ilgili olan hakkında olsaydı bu şablonun kullanılması yerinde olurdu. Aklıma bundan farklı bir örnek gelmediği için bunu kullandım.--xrazymesaj 14:19, 5 Mart 2013 (UTC)
Aslında bu şablon sayesinde gerçekte birden çok sorunumuzun olduğu ortaya çıktı. Bir Evrensel/Yerel sorunumuz var gerçekten de. Tiyatro oyunları ile ilgili sorun daha özel. Bu durumda şöyle yapsak nasıl olur. Bu şablon genel olarak eserler için kalsın. Tiyatro oyunları için yeni bir şablon hazırlayalım. Onun adı "yerellikten kurtar" değil de "oyun-genelleştir" gibi birşey olsun mesela. Var olan etiketleri de değiştirelim. Belki tiyatro çalışmamız bitince bu şablona ihtiyaç kalmayabilir ama eser için olanı sürekli kullanırız. Mukaddimeileti 14:44, 5 Mart 2013 (UTC)
Destek Destek @mukaddime dikkat çektiğiniz konuya katılmakla birlikte öneriniz akla yatkın.--xrazymesaj 15:50, 5 Mart 2013 (UTC)