Şablon:GM/2020-06-26

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Save as Draft", Amerikalı şarkıcı Katy Perry'nin 2017 çıkışlı beşinci stüdyo albümü Witness'tan bir şarkı. Şarkı, 26 Haziran 2017'de albümün dördüncü single'ı olarak Amerikan hot adult contemporary radyosuna gönderildi. Perry, Noonie Bao, Dijon McFarlane, Nicholas Avdino, Lewis Hughes ve Elof Loelv tarafından yazıldı; şarkının yapımcılığını ise Loelv ve Max Martin üstlendi. Elektro tarzındaki bir power balad olan "Save as Draft"te, Perry'nin "psikoloji rahatlatan" bir yöntem olarak tanımladığı gibi, şarkıcının eski sevgilisine mesajlar yazdığı fakat asla göndermediği anlatılır.

"Save as Draft", müzik eleştirmenlerinden karışık eleştiriler aldı. Bazı eleştirmenler şarkıda Perry'nin vokallerini överken, bazıları şarkının sahte bir Sam Smith şarkısı gibi olduğunu hissetti. Şarkı, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Adult Contemporary listesine 24 numaradan giriş yaptı, listede 14 numaraya yükselebildi. Aynı zamanda ülkedeki Adult Top 40 listesinde 19 numaraya ulaşabildi. Perry, şarkıyı Katy Perry Live: Witness World Wide adlı canlı yayını ve 2017 Glastonbury Festivali de dahil olmak üzere birkaç platformda seslendirdi. (Devamı...)


Léo Delibes, ya da tam adıyla Clément Philibert Léo Delibes (d. 21 Şubat, 1836, Saint-Germain-du-Val köyü, La Fleche, Sarthe, Fransa – 16 Ocak 1891, Paris), özellikle opera, operet ve bale eserleri yaratıcısı olarak tanınan bir Fransız besteci.

Léo Delibes Fransa'nın Pays de la Loire bölgesinde şimdi "La Fleche" şehrinin bir mahallesi olan Saint-Germain-du-Val adlı bir köyde doğmuştur. Babası bir postacı idi ve Delibes küçük yaşta iken öldü. Annesi çok yetenekli bir amatör müzisyen idi ve büyük babası bir opera şarkıcısı idi. Delibes annesi ve dayısı tarafından yetiştirildi. 1847'de Paris'e gidip Paris Konservatuvarı'nda eğitimine başladı ve Adolphe Adam tarafından verilen kompozisyon derslerini almaya başladı. Bir yıl sonra şan dersleri takibe başladı ise de şarkıcılıktan daha çok bir orgcu olarak yetişti. Konservatuvara devam ederken geçimini sağlamak için "Theatre Lyrique"de provalara piyano eşlik sağlama ve koro lideri işlerinde çalıştı. 1864'te Paris Operası'nda ikinci koro lideri oldu. 1865-1871 döneminde "Saint-Pierre-de-Chaillot" kilisesinde orgculuk yaptı. Delibes bir seri operet hazırlamıştır ve bunlardan ilki 1865'te Folies-Nouvelles'de galası yapılan "Deux sous de charbon, ou Le suicide de Bigorneau (İki Şu Değerine Kömür veya Bigorneau'nun İntiharı)" olmuştur. III. Napolyon için Algers (Cezayir) temalı ve aynı adlı bir törensel kantata ile o zamanki Fransız devlet başkanının ilgisini çekti. 1866'da kareografisini Leon Minkus'un yaptığı, hazırladığı "La Source (Kaynak)" adlı bale çok popüler oldu. 1870'te hazırlamış olduğu bir mekanik oyuncağın bir köylü gencini yaşayan sevgilisinden ayırması temasını işleyen Coppelia adlı bale eseri ile sanatının zirvesine eriştiği kabul edilir. Delibes bundan sonra 1876'da "Sylvia" adlı bir diğer bale eseri de hazırlamıştır. (Devamı...)