Şablon:GM/2020-06-12

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bullet for My Valentine, 1998'de kurulmuş Galli metalcore grubu. Grup, vokalist Matthew Tuck, gitarist Michael Paget, bas gitarist Jamie Mathias ve baterist Michael Thomas'dan oluşmaktadır. Jeff Killed John adıyla kurulan grup, Metallica ve Nirvana gibi grupların şarkılarını coverlayarak müzik hayatına başladı. Jeff Killed John adı altında kaydedilen altı şarkıdan ikisi grubun kariyerinin sonraki dönemi Bullet for My Valentine'da düzenlenip yayınlanmasına karşın kalan parçalar yayınlanmadı. Finansal zorluklar nedeniyle isim ve müziksel tarz değişikliğine giden grup, 2002'de Sony BMG ile beş albümlük bir plak anlaşması imzalayıp Metallica, Iron Maiden ve Slayer gibi klasik heavy metal gruplarının etkisindeki özgün müziğini yapmaya başladı.

Bullet for My Valentine'in ilk stüdyo albümü The Poison, Birleşik Krallık'ta 3 Ekim 2005'te, Amerika Birleşik Devletleri'nde 14 Şubat 2006'da yayınlandı. Albüm, Billboard 200'e 128. sıradan giriş yaptı, Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği tarafından altın sertifikaya layık görüldü. Albümün ardından Download Festival, Kerrang! XXV ve Rob Zombie ile ABD turnesinde çalan grup, ikinci stüdyo albümü Scream Aim Fire'ı 29 Ocak 2008'de yayınladı ve Billboard 200'de 4. sıraya kadar yükseldi. Grup, bu başarısını üçüncü stüdyo albümü Fever'ı 26 Nisan 2010'da yayınlayıp Billboard 200'de 3. sıraya kadar yükselerek devam ettirdi. Bir milyona yakını ABD'de olmak üzere dünya çapında üç milyona yakın albüm satan ve Kerrang! Ödülleri "En İyi Britanyalı Grup" dalında üç defa ödül alarak bu dalın en başarılı sanatçısı/grubu olma unvanını elinde bulunduran grubun son stüdyo albümü Venom, 14 Ağustos 2015'te yayınlandı. (Devamı...)


Savaş gemisi, öncelikli olarak deniz savaşlarında kullanılmak üzere yapılan bir gemi türüdür. Genellikle ticari gemilerden tamamen farklıdırlar. Silahlandırılmış olabildigi gibi, ticari gemilerden farklı olarak hasara dayanıklı, manevra kabiliyeti yüksek, ve hızlı tasarlanırlar. Ticari gemilerde olmadığı gibi, tipik bir savaş gemisi sadece silahlar, cephane ve mürettebatı için erzak taşır. Genellikle bir donanmaya bağlı olduğu gibi bazı durumlarda özel şirketlerinde savaş gemileri bulunabilir. Yapımı çok eskilere dayanan bu aracın yapılma nedeni, deniz ve okyanuslarda yolcu taşıyabilen ve deniz ve okyanuslarda deniz savaşı yapabilmesidir.

Savaş zamanında savaş gemisi ile ticari gemi arasındaki fark sıklıkla bulanıktır. Savaşta ticari gemiler de silahlandırlır ve I. Dünya Savaşındaki Q-ship gibi yedek savaş gemisi (İngilizce: Auxiliary warship) olarak da kullanılır. 17. Yüzyıla kadar bir ticari geminin, bir donanma gemisinin yarısı kadar savaş gemisi olarak görev görmesi normaldi. Bu durum 19. yüzyılda korsanlığın baş göstermesiyle sona erdi, büyük ticari gemileri kalyonlar gibi silahlandırmak normal bir deneyimdi. Savaş gemileri ayrıca Fransız Donanması veya II. Dünya Savaşı'ndaki Japon İmparatorluk Donanmasındaki gibi asker taşımak veya gemilere mühimmat sağlamak amacıyla da kullanıldı. (Devamı...)