Şablon:GM/2020-06-05

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kırık Kalpler Durağında, Türk şarkıcı Candan Erçetin'in altıncı stüdyo albümü. 16 Aralık 2009'da Pasaj Müzik etiketiyle yayımlanmıştır. Şarkıcının bu şirketten çıkan ikinci, 2004 çıkışlı Melek albümünden bu yana ise sanatçının satışa sunulan ilk stüdyo albümüdür. Pop müzik, halk müziği ve hip hop ritimleri içerir. Candan Erçetin albümde en çok adı geçen söz yazarıdır, on şarkının sözlerini tek başına yazmıştır; bu on şarkıdan altısını da tek başına bestelemiştir. Albümdeki tüm şarkıların düzenlemesini Alper Erinç yapmıştır.

Toplam 16 şarkıdan oluşan Kırık Kalpler Durağında, müzik eleştirmenlerinden genel anlamda olumlu eleştiriler aldı ve Erçetin'in önceki albümlerinden temel farkının Balkan müziği ögelerinin daha fazla kullanılması olduğu söylendi. Albümün ilk duyulan şarkısı olan "Ben Kimim", 2009 yapımı Gölgesizler filminin müziklerinden biri olarak kullanıldı ve Billboard Türkçe Top 20'de iki numaraya kadar yükseldi. Albümde yer alan bir başka şarkı olan "Kader" ise 2010 yapımı Kaptan Feza filminde kullanıldı. Erçetin, bu iki şarkıya klip çekilmesinin ardından "Kırık Kalpler Durağında" ve "Git" şarkılarına da klip çekildi.

Candan Erçetin, Kırık Kalpler Durağında albümü için ilk kez Esmeray'ın seslendirdiği "Unutama Beni" şarkısını yeniden yorumladı, "Gözler" şarkısında Neyzen Tevfik ve Ömer Hayyam'ın şiirlerinden dizeler kullandı. Müzik marketlerden 100.000 adet sipariş alan albüm, Türkiye'de D&R Çok Satanlar listesinde zirveye oturdu ve 2010 yılı sonlarında da ilk on içinde yer almaya devam etti. 2010 Kral Müzik Ödülleri ile Radyo Boğaziçi tarafından düzenlenen ödüllerde En İyi Albüm kategorisinde aday gösterildi ancak iki ödülün de sahibi olamadı. Bunların yanı sıra Erçetin, albüm çıktıktan sonra düzenlenen 2010 Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Türk Pop Müziği Kadın Solist dalında ödül kazandı. (Devamı...)


Camille Claudel, (8 Aralık 1864 – 19 Ekim 1943), Fransız heykeltıraş. Fransız şair ve diplomat Paul Claudel'in ablası.

Camille Claudel Kuzey Fransa'da Aisne'de, Louise Athanaïse Cécile Cerveaux ile Louis Prosper'nin ikinci çocuğu olarak doğdu. Aile, Camille henüz bebekken Villeneuve-sur-Fère'e taşındı. Erkek kardeşi Paul 1868'de doğdu. Aile 1870'te Bar-le-Duc'e, 1876'da Nogent-sur-Seine'e ve 1879'da Wassy-sur-Blaise'e taşındı. Camille annesi ve kardeşleriyle birlikte 1881'de Paris'in Montparnasse bölgesine yerleşti. Çocukluğunda taş ve çamur gibi malzemelerle ilgilenmeye başlayan Camille, Académie Colarossi'de heykeltıraş Alfred Boucher ile çalışmaya başladı. (O dönemde École des Beaux-Arts'ta (Paris Güzel Sanatlar Akademisi) kadınların eğitim görmesi mümkün değildi.) 1882'de Claudel, çoğu İngiliz olan ve aralarında Jessie Lipscomb'un da bulunduğu bir grup genç kadınla bir atölye kiraladı. 1883'te, bu gruba heykel eğitimi veren Auguste Rodin'le tanıştı. 1884'te Rodin'in atölyesinde çalışmaya başladı ve onun ilham kaynağı, modeli, arkadaşı ve bir süre sonra sevgilisi oldu. 1903 yılının başlarında işlerini sergiledi. Claudel'in eserlerinin gelişimi büyük ölçüde Rodin'e bağlansa da, sanat yeteneğinin kişiselliğini vurgulayan sanat tarihçileri çoğunluktadır. Yazar ve sanat eleştirmeni Octave Mirbeau onun bir dâhi olduğunu söyler. İlk işlerinde Rodin'in etkisi görülür ancak özellikle ünlü heykeli Bronze Waltz (1893) bunun dışında değerlendirilir. 1905 yılından itibaren Claudel'de akıl hastalığı baş gösterdi. Heykellerinin birçoğunu kırdı, paranoya belirtileri göstermeye başladı. Rodin'i, fikirlerini çalmakla ve öldürmeyi planlamakla suçladı. O zamana kadar kendisini koruyan erkek kardeşinin evlenerek Çin'e dönmesinden sonra atölyesine kapandı. Kariyerini destekleyen ve maddi olarak da yardım eden babası 2 Mart 1913'te öldüğünde Camille'in bundan haberi olmadı. 10 Mart'ta kardeşinin girişimiyle Neuilly-sur-Marne'daki Ville-Évrard akıl hastanesine yatırıldı. Doktorları aileyi sağlığı konusunda sürekli bilgilendirse de annesi ilgilenmeyi kabul etmedi. 1 Haziran 1920'de Dr. Brunet anneye yazdığı mektupta Camille'in aile ile bir araya gelmesinin öneminden söz etti, ancak cevap alamadı. Paul Claudel ise birkaç yılda bir ziyarete geliyordu. (Devamı...)