Şablon:GM/2020-06-03

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Scheiße", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın ikinci stüdyo albümü Born This Way'den bir şarkı. Yapımında ve söz yazımında Gaga ile RedOne'ın görev aldığı şarkı, The Monster Ball Tour sırasında Avrupa'da tur otobüsünde kaydedildi. İlk olarak 19 Ocak 2011'de bir Thierry Mugler defilesinde tanıtıldı. Daha sonra Gaga şarkının ilk kısmını Germany's Next Topmodel'in 2011 sezon finalinde seslendirdi.

"Scheiße" ağır synth ögelerinin bulunduğu dans-pop türünde bir parçadır. Şarkıda ayrıca hızlı tekno ritimler ile electroclash ve euro disco etkileri bulunmaktadır. Gaga, adı Almanca olan şarkının ilk kısmında ve nakaratın bir bölümünde uydurma bir Almancayla konuşmaktadır. Feminist temalı şarkının sözleri kadınların güçlendirilmesi hakkındadır. Şarkı, ağır dans ritimlerini ve akılda kalıcı nakaratını beğenen; fakat Almanca sözlerinde ve Gaga'nın aksanında kusur bulan çağdaş müzik eleştirmenlerinden olumlu geri dönüşler aldı. Eleştirmenler ayrıca şarkıyı albümün öne çıkanları arasında gösterirken Madonna'nın çalışmalarından izler buldular. Şarkı, Güney Kore ve ABD'de ulusal listelerin yanı sıra Kanada, Almanya ve ABD'deki alternatif listelere de girdi. (Devamı...)


Ayla Erduran, (d. 22 Eylül 1934), Türk keman sanatçısı. Türkiye'de ve dünyanın bir çok yerinde verdiği konserler ile tanınmış bir keman virtüözüdür. Üroloji alanında Türkiye'nin öncü doktorlarından Behçet Sabri Erduran'ın kızı olan Ayla Erduran, kemana dört yaşında Karl Berger'in öğrencisi olarak başladı. 1946-1951 yılları arasında Paris Ulusal Konservatuvarı'nda eğitim görerek keman bölümünden birincilikle mezun oldu. Avrupa'daki konser kariyerine Polonya'da, Varşova Filarmoni Orkestrası eşliğinde çaldığı Aleksandr Glazunov'un keman konçertosuyla başladı. 1971'de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanı aldı. Erduran bir yandan konser kariyerine devam ederken 1973'ten 1990'lara kadar İsviçre'deki Conservatoire Populaire'de ve Lozan Konservatuvarı ustalık sınıfında öğretmenlik yaptı. (Devamı...)