Şablon:GM/2018-11-18

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[[Dosya:|sağ|150px]] İnci Ece Öztürk (d. 22 Mart 1997, Bursa), Türk bocce oyuncusudur. Hasanağa TOKİ İÖO GSK'de oynamakta olan sporcunun; Dünya Şampiyonası'nda 1 altın ile 2'şer gümüş ve bronz, Avrupa Şampiyonası'nda bir gümüş ve beş bronz, Akdeniz Oyunları'nda ise bir altın madalyası bulunmaktadır.

22 Mart 1997'de Bursa'da doğan İnci Ece Öztürk, Bursa Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde öğrenim gördü. Mersin'de düzenlenecek 2013 Akdeniz Oyunları'na katılacak sporcuların belirlenmesi için 9-16 Nisan 2013 tarihleri arasında Ankara'da yapılan seçmelere katılsa da seçmeleri geçemedi. Ekim 2013'te, Komiža'daki Avrupa Şampiyonası'ndaki röle kategorisinde Sevda Keklik ile birlikte, çift kadınlar kategorisinde ise Melike Boz ile birlikte bronz madalyanın sahibi oldu. Kasım 2014'te, Mâcon'da düzenlenen Dünya Kadınlar Şampiyonası'da; röle kategorisinde Seda Geridönmez ile birlikte bronz madalya kazanırken altın nokta kategorisinde madalya elde edemedi. Kasım 2015'te, Saluzzo'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. Aynı turnuvadaki röle kategorisinde ise, Seda Geridönmez ile birlikte bronz madalyanın sahibi oldu. Son Avrupa Şampiyonası esnasında Hasanağa TOKİ İÖO GSK bünyesinde olan Öztürk, bir müddet Çekirgespor'a dahil olsa da ilerleyen dönemde Hasanağa TOKİ İÖO GSK'ye döndü. Devamı...


"Faşizme ölüm, halka hürriyet" (Sırp-Hırvatça: Smrt fašizmu, sloboda narodu; Смрт фашизму, слобода народу), II. Dünya Savaşı sırasında özellikle Yugoslav Partizanları olmak üzere Yugoslavya'daki tüm direniş hareketinin resmî sloganı olarak bilinen slogan. Bu slogan savaş sonrasında Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nde ve dünya komünist hareketi tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur. Savaş ve savaş sonrası yıllarda Partizan direniş hareketi üyelerince resmî veya gayriresmî yazışmalarda veya konuşmalarda Sırp-Hırvatça orjinalinden kısaltma "SFSN" olarak son not veya tebrik sözü olarak kullanılırdı. İkili konuşmalarda bir kişi Smrt fašizmu dediğinde diğer kişi yanıt olarak Sloboda narodu diye karşılık verirdi. Slogan, Yugoslav partizanı Stjepan Filipović'in 22 Mayıs 1942'deki idamından hemen önce bu sözü söylemesinden sonra popüler hâle gelmiştir. Filipović, idam edilmek üzere halat boynuna geçirildiğinde iki elini yumruk hâline getirip "Faşizme ölüm, halka hürriyet" diye bağırmıştır. Filipović'in bu anı birçok yerde betimlenmiş ve heykeli yapılmıştır. Savaş yıllarında Partizan direniş hareketinin başlıca yayını olan Hırvat gazetesi Vjesnik, Ağustos 1941 tarihli sayısında bu sözü manşet olarak kullanmıştır. (Devamı...)