Şablon:GM/2017-09-16

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Change" Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Taylor Swift'in şarkısı. Şarkının sözleri Swift tarafından yazıldı ve prodüktörlüğünü Nathan Chapman ve Swift yaptı. 8 Ağustos 2008'de sanatçını ikinci stüdyo albümü Fearless'ın promosyon single'ı olarak yayınlandı ve tüm kazancı 2008 ABD Olimpiyat takımına bağışlandı. "Change", Swift'in Nashville, Tennessee'nin en küçük plak şirketiyle anlaştığı dönemdeki, geleceğe dair umutlarını ve arzularını anlatır. Parça daha sonra 2008 Yaz Olimpiyatları'nın tema müziği seçildi ve AT&T Team USA Soundtrack albümünde yer aldı. Birçok yaylı çalgının kullanıldığı "Change" pop rock tarzındadır ve şarkıda engelleri aşarak zafere ulaşmak konu alınmıştır.

Müzik eleştirmenlerden olumlu-olumsuz birçok eleştiri alan "Change" Billboard Hot 100'e on numaradan girdi ve sanatçının listede ilk onda yer alan ilk şarkısı oldu. Şarkının video klibini Shawn Robbin çekti; klipte Swift, grubuyla bir balo salonunda şarkıyı söylemektedir. Ayrıca şarkının ABD Olimpiyat takımının 2008 Yaz Olimpiyatları'ndaki görüntülerden oluşan bir videosu daha bulunmaktadır. Swift şarkıyı 2009'da yapılan Fearless Tour konser turnesinde de seslendirmiştir. (Devamı...)


Selanikli Zealotlar 1342 ile 1350 yılları arasında toplumsal talepleri ile Selanik'te siyasi gelişmeler üzerinde büyük etkisi olan aristokrasi karşıtı siyasi grup.

Dönemin kaynakları, bu akıma sempati ile bakmadıkları için Selanik'te kurulan Zealot hükümeti hakkında çok az bilgi vardır. Zealotlar sekiz yıl boyunca etkili kendi yönetimlerini kurmuşlardır. Aristokrasi mülklerini müsadere etmişler ve servetin yeniden dağıtımını sağlamışlardır. Fakat Zealotların gerçekte sosyal reform için bir programa sahip olup olmadıklarını bilmek zordur. Muhtemel bir açıklama, şehir kesintisiz kuşatma altındayken, bir şekilde eşitlikçi toplumun geliştirildiğidir. (Devamı...)