Şablon:GM/2017-09-09

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hande Maxi Türk şarkıcı Hande Yener'in ikinci extended play (EP) albümü. 8 Eylül 2006'da Erol Köse Production etiketiyle satışa sunulmuştur. House müzik ritimleri içerir, şarkıcının müzikal anlamda tarz değişikliği yaptığı Apayrı (2006) albümünden sonra satışa sunulan ilk çalışmasıdır. Prodüktörlüğünü Hande Yener yapmıştır. Erdem Kınay albümdeki şarkıların prodüktörüdür, aynı zamanda beste, kayıt ve miks görevlerini de üstlemiştir. Toplam altı şarkıdan oluşur.

Müzik eleştirmenlerinden karışık geri dönüşler alan Hande Maxi; "Biraz Özgürlük", "Deri Eldiven" ve "Heey Çocuk" adlarındaki üç şarkının yanı sıra, Apayrı albümündeki Alper Narman ile Fettah Can'ın yazdığı "Kelepçe", Ertuğ Ergin'in yazdığı "Kim Bilebilir Aşkı" ve "Yola Devam" şarkılarının yeni sürümlerini içerir. EP'nin ilk klibi için "Kim Bilebilir Aşkı" şarkısının yeni sürümü seçildi ve bunun için Luca Tommassini'nin yönettiği "Acele Etme", "Aşkın Ateşi" ve "Kim Bilebilir Aşkı" kliplerinden görüntüler birleştirilerek yeni bir klip ortaya çıkarıldı. İkinci klip ise "Biraz Özgürlük" şarkısına çekildi. Bu klip 2007 Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde Yılın Klibi kategorisinde aday gösterilse de ödülün sahibi olamadı. (Devamı...)


Pokémon jeti Star Alliance üyesi Japon havayolu All Nippon Havayolları tarafından işletilen bir dizi uçağı kapsayan tanımlama. Bu kapsamdaki uçakların dışı çeşitli Pokémon resimleriyle boyanmış, içi ise Pokémon teması ile dekore edilmiş hâldedir.

1996 yılında Pokémon'un ortaya çıkması ve bunu takip eden Pokémon çılgınlığı sonrası All Nippon Havayolları, Pokémon: İlk Film'nin yayınlanışına denk gelecek şekilde 1 Temmuz 1998 tarihinde ilk Pokémon jetini duyurdu. Bu jetlerin ilk ikisinin Boeing 747-400D (JA8965) ve Boeing 767-300 (JA8569) olacağı açıklandı ve her birine Pikachu dahil olmak üzere yüz elli bir Pokémon karakteri resmi basıldı. Uçakların popüler olması nedeniyle ikinci bir 767'nin Pokémon jetine dönüştürüleceği birkaç hafta sonra açıklandı. (Devamı...)