Şablon:GM/2017-09-06

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Simpson and Delilah" Amerikan animasyon dizisi Simpsonlar'ın ikinci sezonunun ikinci bölümüdür ve ilk kez 18 Ekim 1990 tarihinde Fox Broadcasting Company'de yayınlanmıştır. Bölümde, Homer çalıştığı Springfield Nükleer Enerji Santrali'nin sigorta şirketini kullanarak mucizevi saç çıkarma ilacı Dimoxinil'ı satın alır. Saçları uzayınca iş yerinde terfi eder ve Karl adında bir yardımcı tutar. Bölüm, Rich Moore tarafından yönetildi ve Jon Vitti tarafından yazıldı. Karl rolüyle Harvey Fierstein konuk oyuncu olarak yer aldı.

Simpsonlar'ın ilk sezonunun başarısı nedeniyle Fox kanalı dizinin yayın saatini değiştirerek perşembe akşamı 20.00'ye (EST) aldı. Dizi, böylece aynı saatte NBC'de yayınlanan ve Nielsen reytinglerine göre o dönemin bir numaralı şovu olan The Cosby Show'a rakip hâle geldi. Bu bölümle aynı anda yayınlanan The Cosby Show daha fazla reyting aldı ancak "Simpson and Delilah", 29.9 milyon kişi tarafından seyredilerek dizinin en çok izlenen bölümleri arasında yer almayı başardı. Ayrıca bölüm, eleştirmenlerden de olumlu yorumlar aldı. (Devamı...)


Kültür Haftası Peyami Safa'nın ağabeyi İlhami Safa ile beraber 5 Ocak 1936'da yayımlamaya başladığı dergisidir. Dergiyi çıkaran kişi Peyami Safa olmasına rağmen derginin mülkiyetini ve genel yayın müdürlüğünü Hafta dergisinde olduğu gibi İlhami Safa üstlenmiştir. Derginin ilk sayısı çok sayıda entelektüeli bir araya getirmiştir ve toplamda 21 sayı çıkmıştır. Toplamda dört yüksek lisans tezine de konu olmuştur.

Peyami Safa Hafta dergisinin 91. sayısında derginin kapanmak üzere olduğuna dair imalı sözler kullanarak yeni projelerinden bahsetti. Bu derginin 92. sayısında ise Kültür Haftası adlı haftalık dergiyi çıkarmaya başlayacağını belirterek geniş bir duyuru yaptı ve derginin özelliklerinden bahsetti. Duyuruda yeni dergisinin nasıl bir vizyona sahip olacağından ve yazar kadrosunun kimlerden oluşacağına dair bilgiler paylaştı. (Devamı...)