Şükran Günü (ABD)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

 

Plymouth'ta Şükran Günü , Jennie Augusta Brownscombe tarafından tuval üzerine yağlı boya ile resmedilmiş tablosu, 1925 Ulusal Sanat Kadınları Müzesi

Şükran Günü, Amerika Birleşik Devletleri'nde Kasım ayının dördüncü Perşembe günü kutlanan federal bir bayramdır.[1] Aynı adı taşıyan Kanada tatilinden ve diğer bölgelerdeki ilgili kutlamalar ile karıştırılmasını önlemek için bazen (Amerika Birleşik Devletleri dışında) Amerikan Şükran Günü olarak da adlandırılır. Şükran günü ve hasat festivali olarak ortaya çıktı, tatil teması şükran etrafında dönüyor ve Şükran Günü kutlamalarının en önemli parçası Şükran Günü yemeği olarak kalmaktadır.[2] Akşam yemeği geleneksel olarak Amerika'ya özgü yiyecek ve yemeklerden oluşur: hindi, patates (genellikle püreli veya tatlı), doldurma, kabak, mısır (mısır), yeşil fasulye, kızılcık (tipik olarak sos şeklinde) ve balkabağı turtası. Diğer Şükran Günü gelenekleri arasında hayır kurumlarının fakirlere Şükran Günü yemeği sunması, dini törenlere katılması, geçit törenlerini izlemesi ve futbol maçlarını izlemesi yer alır. Amerikan kültüründe Şükran Günü, Noel ve Yeni Yılı içeren sonbahar-kış tatil sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Brown (21 Kasım 2012). "How Did Thanksgiving End Up On The Fourth Thursday?". NPR. 24 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2022. 
  2. ^ America's Favorite Holidays: Candid Histories (İngilizce). University of California Press. 27 Ekim 2015. s. 155. ISBN 978-0-520-28472-2. However, Puritans did participate in occasional days of fasting and days of thanksgiving, sometimes declared by the Church of England but developed even further by the Puritans. ... A day of thanksgiving might be declared to celebrate and thank God for particular military victory, or good health following a wave of disease, or an especially bountiful harvest that saved people from starvation. ... The annual days of thanksgiving consisted mainly of worship services and family dinners, and this was repeated over the years.