İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

2009 yılında Üsküdar'da kurulan vakıf Arapça, İslami İlimler ve Sosyal Bilimler seminerleri vermektedir. Bunun yanında Fıkıh, Tıp, Siyaset, Ekonomi, Edebiyat, Hadis alanlarında araştırma faaliyetleri gerçekleştiriyor.

İSAR'ın amaçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Vakın temel gayesi başarılı lisans ve lisans üstü öğrencilerini çağdaş dünyanın gerekleri doğrultusunda desteklemektir. Bu desteğin sonucunda Doğu’nun ilmi geleneğini hakkıyla hazmetmiş ve Batı’daki ilmi gelişmeleri yakından takip edebilecek ve toplumumuzun meselelerini dert edinmiş ilim adamları yetişecektir. Vakfın desteklediği öğrencilerin, ülkenin ve dünyanın karşılaşmakta olduğu kültürel ve sosyal problemlere etkin ve nitelikli çözüm önerileri sunabilecek donanıma sahip olmaları arzulanmaktadır. Bu bağlamda, öğrencilerin uluslararası düzeyde akademik çalışma yapabilecek derecede çalıştığı alanlara hakim olmaları ve kültürümüzü tüm dünyada gereğiyle temsil edebilmeleri istenmektedir.

Kurumsal bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Vakıf, kuruluşunu tamamladığı 2009 sonundan itibaren Üsküdar’daki binasında seminer ve araştırma faaliyetlerini yürütmektedir. Vakfın kuruluş gerekçesi, küreselleşen dünyanın ihtiyaçlarının ilim adamlarının yetişmesinde yeni bir yaklaşım gerektirdiği düşüncesinde yatmaktadır. Bu yeni ilmi yaklaşımın hedefi günümüz dünyasının kültür, düşünce ve toplum sorunlarına çözüm üretebilmektir. Bu amacı güdecek ilim adamlarının karşılaşacakları meselelere etkin ve köklü çözümler getirebilmeleri kendi tarih, düşünce ve ilim birikimimiz ile, modern sosyal ve beşeri bilimlerin her ikisinde birden yetkin olmalarına bağlıdır. İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı, bu hakikatten yola çıkarak çatısı altında destekleyeceği öğrencilere her iki alandaki bilgi birikimini aktarma gayesiyle kurulmuştur.

Misyon / vizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

İSAR’ın amacı ve hedefi; ilim ve düşünce geleneğimizi evrensel bir ufukla kavrayarak yaşadığımız dünyanın meselelerine çözümler sunabilecek ilim adamlarının ve düşünürlerin yetiştirilmesidir.

İletişim[değiştir | kaynağı değiştir]

İSTANBUL ARAŞTIRMA VE EĞİTİM VAKFI
Adres: Selami Ali Mah. Selanikliler Sok. No: 44/1 Bülbülderesi/ Üsküdar, İstanbul, Türkiye Tel: + 90-216-3109920 | Fax:+ 90-216-3912633

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]