İrlanda Rüyası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İrlanda Rüyası
Irish Wish
YönetmenJaneen Damian
Yapımcı
YazarKirsten Hansen
OyuncularLindsay Lohan
MüzikNathan Lanier
Görüntü yönetmeniGraham Robbins
KurguScott Hill
Stüdyo
DağıtıcıNetflix
Çıkış tarih(ler)i15 Mart 2024 (2024-03-15)
Süre94 dakika[1]
ÜlkeABD
Dilİngilizce

İrlanda Rüyası (özgün adı:Irish Wish), Kirsten Hansen tarafından yazılan senaryo'dan Janeen Damian tarafından yönetilen 2024 yapımı bir Amerikan fantastik romantik komedi filmi. Filmde Lindsay Lohan rol alıyor ve Brad Krevoy ile birlikte filmde yapımcı olarak görev yapan Damian ve Damian'ın kocası Michael Damian ile Netflix ile arka arkaya ikinci projesini gerçekleştiriyor. Filmin konusu, İrlanda'da en yakın arkadaşıyla evlenmesine günler kalan kitap editörü Maddie Kelly'nin (Lohan), eski bir taşa kendiliğinden yazdığı bir dileğin kaderini sihirli bir şekilde değiştirip onu geline dönüştürmesini anlatıyor.

İrlanda Rüyası Eylül 2022'de resmi olarak duyuruldu ve aynı ay İrlanda'da yapımına başlandı. Film 15 Mart 2024'te vizyona girdi ve vizyona girdiği günün ertesinde Netflix'in en çok izlenen filmler listesine bir numaradan giriş yaptı.[2] İrlanda Rüyası ayrıca Los Angeles'taki Bay Theater'da streaming için aynı gün başlayan birkaç gösterimle sınırlı bir tiyatro gösterimi aldı.[3] Film eleştirmenler tarafından karışık eleştiriler aldı ancak Lohan'ın performansı övgü topladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Irish Wish (12)". British Board of Film Classification. 14 Mart 2024. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  2. ^ Mandile, Vincent (16 Mart 2024). "Lindsay Lohan's new movie tops Netflix charts despite mixed reviews". Dexerto. Erişim tarihi: 17 Mart 2024. 
  3. ^ "Irish Wish". Bay Theater. 11 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]