İhsan Aknur

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İhsan Aknur (d. 24 Mayıs 1953, Ankara), Türkiye'de kendisine ait mesleğiyle ilgili web sitesi olan tek taksici ve yazar. 1994 Şahin model taksisiyle dünyanın çeşitli ülkelerini dolaşmıştır. Müşterilerinin kendisi hakkında fikirlerinden oluşan resimli 20 den fazla kitabı vardır.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

İhsan Aknur, 24 Mayıs 1953'te Ankara'da doğdu. Ağabeyinin özellikle eski model Chevroletleri kullanması onu çok etkiledi ve o da babasının isteğine karşı gelerek eğitimini yarım bıraktı ve taksi duraklarında çalışmaya başladı. 18 yaşında ehliyetini aldı ve 1949 model bir 8 silindirli Ford ile çalışmaya başladı. 20 yaşında askerlik hizmetini yaptı. Askerlikten sonra İstanbul'a yerleşti ve Anadol model bir taksi aldı ve çalışmaya başladı. O zamanlar şehri bilmediğinden müşterilere yolu tarif etmesini söylüyordu. Turistlerle anlaşamamaktan şikayet eden Aknur, kursa yazılıp önce İngilizce öğrendi ve turistik mekanlarda çalışmaya başladı. Bu sırada evini ve ailesini ihmal etmeye, eve geç ve içkili gelmeye başladı. Bu da evliliğine zarar veriyordu. 2004 yılında evliliği sona erdi. Bu evlilikten dört çocuğu oldu.

İnternetteki projesi 4 yıl önce müşterilerinden gelen öneriyle başladı. Web sitesi ardından popülaritesi artan Aknur, yerli gazete ve TV programları dışında ABC televizyonu, Discovery Channel, National Geographic gibi TV programlarında boy gösterdi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]