İçeriğe atla

Özer Feyzioğlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Özer Feyzioğlu
DoğumZonguldak, Türkiye
MeslekYönetmen
Etkin yıllar2017-günümüz

Özer Feyzioğlu, Türk yönetmen. Daha çok, yönetmenliğini üstlendiği Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmi ve Fatma dizisi ile tanınmaktadır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Zonguldak'ta doğdu, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Gençliğinden beri sanat üzerine çalışmalar yaptı. Yağlı boya, karikatür ve bilgisayar programları üzerine çalıştı. Ardından reklam yönetmenliği ile kamera arkasına geçti. Uzun bir süre boyunca reklam çekimleri ile uğraştı. Sektörde ilerledikçe kısa ve uzun metrajlı filmler de çekmeye başladı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

2019 yapımı biyografik filmi Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, ilk uzun metrajlı film çalışması oldu. Film, yaklaşık 1,8 milyon kişi tarafından sinemada izlendi ve çevrimiçi yayın platformlarında yayımlandı. Yönetmenliğini üstlendiği bir başka film olan 2021 yapımı Kesişme: İyi ki Varsın Eren ise gişe rekoru ile 2,3 milyon kadar kişi tarafından izlendi.

2022 yılında Netflix'te Fatma dizisi yayımlandı.[1][2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Özer Feyzioğlu". Box Office. 25 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Yönetmenlerle Film Söyleşileri - Yönetmen Özer Feyzioğlu - 15.11.2021". FİYAP. 6 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Özer Feyzioğlu: Kendini feda etme öyküsünü anlatıyoruz". Bursa'da Bugün.