Tartışma:Topçu Kışlası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen VPBanner şablonu yerine Tartışma şablonunun |proje= parametresini kullanınız.

Maddede çelişkiler var. Yapı 1806'da inşa edildiyse Abdülmecit devrinde değil, III. Selim devrinde inşa edilmiş demektir; (Abdülmecit tahta çıkması 1839'da). Mimar Balyan Krikor ise 1831'de hayatını kaybetmiş. Öte yandan kışlaya adını veren Halil Paşa, Abülmecit'in damadı Halil Paşa olsa gerek. Kışla, III. Selim devrinde yapılıp Abdülmecit devrinde onarımdan geçmiş ve Halil Paşa kışlası adını almış olmasın? Doğrusunu bilen birisi bu maddeyle ilgilenirse çok iyi olur. --Başak 15:27, 5 Nisan 2010 (UTC)

Yanlış kışla[kaynağı değiştir]

Avcı taburunun yerleşik olduğu kışla halen İTÜ tarafından kullanılan Taşkışla binasıdır. http://www.mim.itu.edu.tr/tarihce.htm#taskisla ....kaynağında bu net olarak görülebilir. DrDoganS (mesaj) 13:12, 5 Haziran 2013 (UTC)

  • Bu sayfada birkaç düzenleme yapayım dedim, heralde bazı kendini bilmezlerin yaptığı değiştirmeler sonucu bu sayfa korumaya alındı. Ancak taksim kışlasının 31 mart ayaklanmasında belirtildiği gibi önemli bir rolü olmadığı, kışlanın 3. selim zamanında yapıldığı kaynaklı gerçeklerdir. Buna göre acil düzenleme yapmak lazım, ingilizce wikipedia bizden daha doğru yazıyor ne yazıkki.Ayrıca Krikor Balyan tarafından yapıldığı kaynakçası bir köşe yazarına ait, bu yazar tarihçi bile değil. Bu sayfanın çok ciddi şekilde düzenlenmesi gerektiği aşikar.

--Muratero 22:41, 8 Haziran 2013 (UTC)

Taksim Topçu Kışlası[kaynağı değiştir]

Taksim Topçu Kışlası'nin 31 Mart isyanı ile ilgisi olmadığını, Tarihin Arka Odası TV programında, (2013-haziran-08) Murat Bardakçı, fotoğrafları ve belgeleri ile açıkladı. Bu konu düzeltilmeli.

topçu kışlası[kaynağı değiştir]

madde adının görünür biçimde yaygın olan 'topçu kışlası' adına taşınmasında yarar var.. @Superyetkin --kibele 08.37, 20 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]