Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Örneğin Almanya Vikipedi'sinde de Almanya'da organ bağışına ağırlık verilmiş. Ben oradan bazı maddeleri çevirip ekliyorum. Genel geçer bilgiler ve konu ile detaylı bilgilendirmeler için yararlı oluyor. Fakat sıkıntı, Türkiye ile ilgili istatistiki bilgilere ulaşmakta. Asıl onları güncel bir şekilde buraya koyabilirsek,bu madde Türkçe bilenlerin işine daha çok yarar diye düşünüyorum.Sonuçta tr.wikipedia'dayız. Sizi bu neden rahatsız etti? Anlayamadım. Bilgiler doğru olduğu sürece bence mahsuru yok. Ayrıca ülkemizde ne kadar çok organ bağışı yapılırsa, o kadar can kurtulabilir. Ve bence çok önemli: Ne kadar çok organ bağışı,o kadar çok gelişmişlik.--Gemalmazileti 08:29, 13 Mayıs 2008 (UTC)
Taraflı şablonunun eklenme gerekçesine ve şekline katılmıyorum: Taraflı olmak bir tarafı övmek ya da yermek, vb. davranışsal izlerdir. Oysa bu maddede genel olarak organ bağışından sözedilmiş, esas alınmış, başlık bile o noktadan yola çıkılarak açılmıştır. Maddenin içindeki 7 grafik'ten üçü, Avrupa'daki durumu göstermektedir. Organ bağışının Yasal dayanakları, Organ bağışlarının azlığı, yöntemleri gibi konular evrensel bilgilerdir. Ancak doğal gelişme tipiyle, en iyi bilgi ve en çok kullanıcıyı ilgilendiren bilgi, Türkiye şartlarını içermektedir, Türkie'den alınacaktır; bu nedenle Türkiye'de orgam bağışıyla ilgili bilgilerin bulunması çok normaldir. Ben bir İtalyan vatandaşı olsam ve organ bağışıyla ilgili bilgi edinmek, bağışta bulunmak istesem önce İtalyanca Vikipedi'ye bakarım. Türk Vikipedi'si, diğer diller, İtalya'da bağışın nereye nasıl yapılacağı hakkında bilgi vermiyorsa bu çok normaldir. Bu gerekçelerle şablonu kaldırıyorum. Levent Abiileti 08:53, 13 Mayıs 2008 (UTC)
Bu tartışmayı görmemiştim, ama madde (vikipedi millî ansiklopedimiz olmadığına göre) hâlâ açıkça taraflı. Bu nedenle taraflı şablonu ekledim. Ya adı "Türkiye'de organ bağışı" olmalı ya da içerik tarafsız hale getirilmeli. (Küçük not: Diğer vikilerde taraflı maddeler varsa, bu da hatalıdır. Taraflılık vikipedinin beş taşından birine aykırıdır. Dolayısıyla, olsa olsa kötü örnek oluşturabilir.) --yabancım 08:39, 7 Kasım 2009 (UTC)
--88.241.25.218 16:47, 22 Eylül 2012 (UTC)15-20 YIL kadar önceAnkarada organ bağışı yapmıştım.ancak geçen süre içinde bunun yararı olmadığını düşünmeye başladım çünkü bence bu bilinmiyor.verilen organ bağış kartlarıda bir süre sonra kayboluyor buna daha kalıcı bir yol bulunamazmı acaba şu anda sadece yanımdaki kişilere (eğer varsa tabi) kalmış durumda,üstelik çoğu kez sorulmuyor bile.
A.Ergun Aktuyun
22.09.2012