Tartışma:Ömer Faruk Efendi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Sehzade Ömer Faruk Efendi Ankara Hükümetinin ic isleri Bakanindan Selamla karsilandi ve onun serefine bütün Inebolu Bayraklarla süslendi. Bunu duyan Mustafa Kemal bu izine dair yazili bir Emir yollayarak Sehzadeyi geri yollanmasini buyurdu. Kaynak Kadir Misiroglu. Eger Sehzade Ömer Faruk yönetimi devralsaydi, Mustafa Kemalin önceden cizdigi Harita gercek disi kalacakti. Bunu önlemis oldu ve 1924 Kanunla Saltanati yurt disi edip, Tüm Türkiyenin hakimiyetini eline almis bulunuyor.Bu imzasız yazı Elpacino72 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kurtuluş Savaşı ve Engeller[kaynağı değiştir]

Kadir Mısırlıoğlu objektif bir insan değil. Muhafazakar bir insan olarak onun tavrını hiç hoş görmüyorum. Osmanlı çok çok yüce kutsal suda yıkanmış aklanıp paklanmış görüntüsü vermeye çalışıyor. Osmanlı'nın sultanlarının insani olarak hata yaptığını kabul etmiyor. Kadir Mısırlıoğlu'nun bu konuda en son sözü dinlenecek kişi.Bu imzasız yazı Gungunseli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kadir Mısıroğlu hakkında söylediğinize mukabil bence siz objektif biri değilsiniz, Yazarlara takılacağınıza belge gösterin, Kadir Mısıroğlu, 50 den fazla kitap yazmış (İslam tarihi ve Osmanlı tarihi dahil),hukukcu, araştırmacı tarihci yazardır. Ayrıca kitaplarını okursanız eğer her sayfanın altında yerli yabancı kaynakta belirtiğini görebilirsiniz, daha önemlisi Osmanlı Hanedanı ile bire bir görüşebilen, tek vasika için marsilyaya giden mümtaz bir tarihcimizdir, Tarihi kişiliklerle yaşı ve mesleği icabı bireysel ilişkileri sayesinde yakın tarihin karanlık yüzüne ışık tutar, eleştirilere ve itibarsızlaştırma kampanyasına maruz kalması tarihi Türk milletinin kültürüne, örfüne ve islam ölçülerine göre yargılamasındandır.Bu imzasız yazı Tarih-i Yasin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.