Hükümlü: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{taslak}}
{{hukuk-taslak}}
yapmış olduğu fiilden dolayı hukuki açından başkasının haklarına zarar verdiği gerekçesiyle toplumdan uzaklaştırılıp islah edilen . [[hapishane]] veya [[tutukevinde]] isteği dışında belli veya belirsiz bir süre kalması mecburileştirilmiş kişi. hükümlü.
'''Hükümlü''' veya '''mahkum'''; yapmış olduğu fiilden dolayı hukuki açından başkasının haklarına zarar verdiği gerekçesiyle toplumdan uzaklaştırılıp islah edilen, hüküm giymiş kişiye denir. Hükümlünün tutukludan farkı, hükümlünün ceza aldığının kesinleşmiş, tutuklunun ise kesinleşmemiş olmasıdır. [[Hapishane]] veya [[tutukevi]]nde isteği dışında belli veya belirsiz bir süre kalması mecburileştirilmiş kişi. Kişi bu ceza süresi sonunda topluma salıverilir.
kişi bu ceza süresi sonunda topluma salıverilir. ama toplumdaki tanımı ile [[hükümlü]] adı verilir.


[[Kategori:hukuk terimleri]]

[[Kategori:kanun]]
[[Kategori:yasa]]
[[Kategori:hukuk]]
[[Kategori:toplum]]
[[Kategori:suç]]
[[Kategori:suç]]

Sayfanın 20.45, 29 Haziran 2008 tarihindeki hâli

Hükümlü veya mahkum; yapmış olduğu fiilden dolayı hukuki açından başkasının haklarına zarar verdiği gerekçesiyle toplumdan uzaklaştırılıp islah edilen, hüküm giymiş kişiye denir. Hükümlünün tutukludan farkı, hükümlünün ceza aldığının kesinleşmiş, tutuklunun ise kesinleşmemiş olmasıdır. Hapishane veya tutukevinde isteği dışında belli veya belirsiz bir süre kalması mecburileştirilmiş kişi. Kişi bu ceza süresi sonunda topluma salıverilir.