Mücâhid bin Cebr: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Ahmed922229 (mesaj | katkılar)
Metehan2 (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Mücâhid ibn-i Cebr''' veya kısaca '''Mücâhid''' ([[Arapça|Ar.]] '''{{Dil|ar|مُجَاهِدْ بِنْ جَبْر}}''', d. 645 - ö. 723, [[Mekke]]), [[tabiin]] dönemi ünlü hadis ve tefsir bilgini. İslâm dünyasının ilk [[müfessir]]lerinden sayılır.
'''Mücâhid ibn-i Cebr''' veya kısaca '''Mücâhid''' ('''{{Dil|ar|مُجَاهِدْ بِنْ جَبْر}}''', d. 645 - ö. 723; [[Mekke]]), [[tabiin]] dönemi ünlü hadis ve tefsir bilgini. İslâm dünyasının ilk [[müfessir]]lerinden sayılır.


Mücâhid, özellikle [[Abdullah bin Abbas]]'dan ders ve hadis almış, ondan aldığı hadisler [[Sahih-i Buhârî]]'de yayınlanmıştır. [[Ebu Hanife]] ve [[İmam-ı Şafiî]] kendisinden 'güvenilir bir âlim' şeklinde bahsetmiştir.
Mücâhid, özellikle [[Abdullah bin Abbas]]'dan ders ve hadis almış, ondan aldığı hadisler [[Sahih-i Buhârî]]'de yayınlanmıştır. [[Ebu Hanife]] ve [[İmam-ı Şafiî]] kendisinden "güvenilir bir âlim" şeklinde bahsetmiştir.{{Kaynak belirt}}


Mücâhid, 80 yaşında iken 723'de Mekke'de ölmüştür.
Mücâhid, 80 yaşında iken 723'de Mekke'de ölmüştür.

Sayfanın 01.35, 2 Mart 2021 tarihindeki hâli

Mücâhid ibn-i Cebr veya kısaca Mücâhid (Arapçaمُجَاهِدْ بِنْ جَبْر, d. 645 - ö. 723; Mekke), tabiin dönemi ünlü hadis ve tefsir bilgini. İslâm dünyasının ilk müfessirlerinden sayılır.

Mücâhid, özellikle Abdullah bin Abbas'dan ders ve hadis almış, ondan aldığı hadisler Sahih-i Buhârî'de yayınlanmıştır. Ebu Hanife ve İmam-ı Şafiî kendisinden "güvenilir bir âlim" şeklinde bahsetmiştir.[kaynak belirtilmeli]

Mücâhid, 80 yaşında iken 723'de Mekke'de ölmüştür.

Ayrıca bakınız