Doğan Yayın Holding: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Ticari site kaldırıldı
Etiket: referans etiketleri kaldırıldı
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{Kd}}
{{Kayda değerlik}}
{{Dergi Künyesi
{{Dergi Künyesi
| isim = Albüm Dergisi
| isim = Albüm Dergisi

Sayfanın 02.31, 1 Nisan 2019 tarihindeki hâli

Albüm Dergisi
Albüm Dergisi'nin Mart 1998 tarihli 2. sayısının kapağı
EditörGökhan Akçura genel yayın yönetmeni
KategorilerSüreli yayın, aylık dergi
YayımcıHürriyet Dergi Grubu
İlk sayıŞubat 1998
5. ve son sayı Haziran 1998
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe
ISSN1301-7268

Albüm Dergisi Şubat 1998 ve Haziran 1998 tarihleri arasında yayımlanmış aylık görsel kültür ve tarih dergisidir. Dergi 5 sayı çıktıktan sonra kapanmıştır.

Hürriyet Dergi Grubu tarafından yayımlanan "Albüm" temelde bir tarih dergisi olmakla birlikte ilk sayısının önsözünde de belirtildiği gibi söz konusu bu tarih sadece önemli olay ve kişileri ele alan ve uzmanları ilgilendiren bir tarih değil, gündelik yaşamın, ayrıntıların, objelerin ve insanların tarihidir. "Albüm Dergisi" Gökhan Akçura'nın genel yayın yönetmenliğinde yayımlanıyordu.

Yüksek gramajlı birinci hamur kağıda basılan bu büyük boy (22,5x30 cm) dergi 130 sayfaydı ve yazıları çok sayıda renkli ve siyah beyaz fotoğraf, gravürler, eski kartpostallar, tarihi harita ve krokilerle destekleniyordu. Nitelikli ve özenli bir baskı kalitesine sahip olan "Albüm Dergisi" sayfa aralarına ve iç sayfalarına asla reklam almamıştır. Çok fazla olmayan reklam sayfaları derginin başlangıç ve sonunda kapaklardan hemen önce ve sonrasında toplanmıştı.

Haziran 1998 tarihli 5. sayısının son sayfasında, her sayısında olduğu gibi bir sonraki sayıda, yani Temmuz ayında çıkacak olan dergide yer alacak konular ayrıntılarıyla ilan edilmiş olmakla birlikte, beklenen bu 6. sayısı hiçbir zaman çıkmadı.

Derginin içeriği

Derginin ilk sayısından seçilmiş bazı konuları ve yazarlarına bir göz atılırsa derginin içeriği, yayın kadrosu ve yayın çizgisi hakkında bir fikir edinilebilir;

Kaynakça

  • Albüm Dergisi'nin 1-5. sayıları

Dış bağlantılar