Mürre bin Kâ’b: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
|Peygamber Muhammed'in anne ve babasının her ikisinin de ortak ceddi (''"En son ortak atası"'') olan Mûrrah ibn-i Kâ’b'a dayandırılan soyu.]]
Peygamber Muhammed'in baba tarafından kendisinin altıncı dedesi, hem de babaannesi Fatıma'nın altıncı dedesidir.
1. satır: 1. satır:
'''Murrah ibn Ka'b''' ({{lang-ar|مرة بن كعب}}) [[Kureyş]] [[kabile]]sine mensup, IV. yüzyılya yaşadığı varsayılan<ref>[[İslâm Peygamberi]], [[Muhammad]] ile kendisi arasındaki nesillere bakılarak hesaplanmıştır.</ref> bir kişi. [[İslâm Peygamberi]] [[Muhammed]]'in babası [[Abdullah bin Abdulmuttalib]]'in dedesi [[Haşim bin Abdimenaf]]'ın dedesi [[Kusay bin Kilab]]'ın dedesi olduğu tahmin edilmektedir. [[Peygamber Muhammed]]'in annesi ve babası tarafından hesaplandığında ''"[[En son ortak ata]]sı"'' olduğu tâhmin edilmektedir.
'''Murrah ibn Ka'b''' ({{lang-ar|مرة بن كعب}}) [[Kureyş]] [[kabile]]sine mensup, IV. yüzyılya yaşadığı varsayılan<ref>[[İslâm Peygamberi]] [[Muhammed]] ile kendisi arasındaki nesillere bakılarak hesaplanmıştır.</ref> bir kişi. [[İslâm Peygamberi]] [[Muhammed]]'in babası [[Abdullah bin Abdulmuttalib]]'in dedesi [[Haşim bin Abdimenaf]]'ın dedesi [[Kusay bin Kilab]]'ın dedesi olduğu tahmin edilmektedir. [[Peygamber Muhammed]]'in annesi ve babası tarafından hesaplandığında ''"[[En son ortak ata]]sı"'' olduğu tâhmin edilmektedir. [[İslâm Peygamberi]] [[Muhammed]]'in dedesi [[Abdûlmuttâlib]]'in dedesi [[Abd Menâf bin Kusayy]]'ın büyük dedesidir. [[Peygamber Muhammed]]'in baba tarafından kendisinin altıncı dedesi, hem de babaannesi Fatıma'nın altıncı dedesidir.


== Nesli==
== Nesli==

Sayfanın 21.33, 6 Ocak 2014 tarihindeki hâli

Murrah ibn Ka'b (Şablon:Lang-ar) Kureyş kabilesine mensup, IV. yüzyılya yaşadığı varsayılan[1] bir kişi. İslâm Peygamberi Muhammed'in babası Abdullah bin Abdulmuttalib'in dedesi Haşim bin Abdimenaf'ın dedesi Kusay bin Kilab'ın dedesi olduğu tahmin edilmektedir. Peygamber Muhammed'in annesi ve babası tarafından hesaplandığında "En son ortak atası" olduğu tâhmin edilmektedir. İslâm Peygamberi Muhammed'in dedesi Abdûlmuttâlib'in dedesi Abd Menâf bin Kusayy'ın büyük dedesidir. Peygamber Muhammed'in baba tarafından kendisinin altıncı dedesi, hem de babaannesi Fatıma'nın altıncı dedesidir.

Nesli

Peygamber Muhammed'in anne ve babasının her ikisinin de ortak ceddi ("En son ortak atası") olan Mûrrah ibn-i Kâ’b'a dayandırılan soyu.

Soyundan gelenler

Baba:Hâşim ibn Abd Menâf ibn Kusayy ibn Kilab ibn Mûrrah ibn Ka'b.
Anne:Salma bint Amr An-Najjariya (Mûrrah'ın neslinden gelmeyen biri).
Baba:Amr ibn Ae’z ibn Imran ibn Makhzum ibn Yaqza ibn Mûrrah ibn Ka'b.
Anne:Sakhra bint Abd ibn Imran ibn Makhzum ibn Yaqza ibn Mûrrah ibn Ka'b.
Baba:Abd Manaf ibn Zuhra ibn Kilab ibn Mûrrah ibn Ka'b.
Anne:Atika bint a-Awqas As-Sulamiya[2] (Mûrrah'ın neslinden gelmeyen biri).
Baba:Abdul Uzza ibn Othman ibn Abd Addar ibn Kusayy ibn Kilab ibn Mûrrah ibn Ka'b.
Anne:Um Habib bint Assad ibn Abdul Uzza ibn Kusayy ibn Kilab ibn Mûrrah ibn Ka'b.

Notlar

  1. ^ İslâm Peygamberi Muhammed ile kendisi arasındaki nesillere bakılarak hesaplanmıştır.
  2. ^ http://islamport.com/w/tkh/Web/331/249.htm

Kaynaklar