Öglenalar: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
95.8.243.75 adlı kullanıcının son değişikliği reddedilerek Ahzaryamed sürümüne (10274680) geri dönüldü
9. satır: 9. satır:
}}
}}


'''Euglenida''' ya da '''Euglenonoidina'''; [[Kamçılılar]] [[sınıf]]ının bir [[takım]]ıdır. [[Tekhücreli]], [[klorofil]] a ve b taşıyan [[fotosentetik]] [[canlı]]ları kapsar. Vücutları genellikle yeşil ya da renksiz [[plastid]]li, uzun yapılıdır.Çok fazla kirli ortamlarda bulunurlarsa kist haline dönüşebilirler öglenalar aynı zamanda diğer tek hücreli canlılara karşı ökaryot (gelişmiş) ve aynı zamanda ototrof (üretici)bir hücredir bu hücre mitoz bölünme sırasında tekrardan diğer hücrelere karşın boyuna doğru bölünür.Çoğunluk olarak tek kamçılı bulunurlar.Genellikle tatlı su canlılarıdır.
'''Euglenida''' ya da '''Euglenonoidina'''; [[Kamçılılar]] [[sınıf]]ının bir [[takım]]ıdır. [[Tekhücreli]], [[klorofil]] a ve b taşıyan [[fotosentetik]] [[canlı]]ları kapsar. Vücutları genellikle yeşil ya da renksiz [[plastid]]li, uzun yapılıdır. Genellikle biri büyük, diğeri küçük iki [[kamçı]] bulundururlar. Kamçıların çıktığı yerde ''gözbeneği'' (stigma) denilen bir yapı bulunur. Genellikle tatlı su canlılarıdır.


== Familyaları ==
== Familyaları ==

Sayfanın 14.33, 22 Aralık 2011 tarihindeki hâli

Öglenalar
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Protista
Şube: Euglenophyta
Sınıf: Euglenoidea
Bütschli 1884

Euglenida ya da Euglenonoidina; Kamçılılar sınıfının bir takımıdır. Tekhücreli, klorofil a ve b taşıyan fotosentetik canlıları kapsar. Vücutları genellikle yeşil ya da renksiz plastidli, uzun yapılıdır. Genellikle biri büyük, diğeri küçük iki kamçı bulundururlar. Kamçıların çıktığı yerde gözbeneği (stigma) denilen bir yapı bulunur. Genellikle tatlı su canlılarıdır.

Familyaları

  • Takım: Euglenida (Euglenonoidina)

Dış bağlantılar

Şablon:Link KM