Uğur İbrahimhakkıoğlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
12.56, 10 Haziran 2011 tarihinde Sarv (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 9613858 numaralı sürüm (Yeni sayfa: '''Uğur İbrahimhakkıoğlu''', 1944 yılında İstanbul Taksim’de doğdu. Liseyi Haydarpaşa Lisesi’nde okudu. 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni ...)
(fark) ← Önceki hali | Güncel sürüm (fark) | Sonraki hali → (fark)

Uğur İbrahimhakkıoğlu, 1944 yılında İstanbul Taksim’de doğdu. Liseyi Haydarpaşa Lisesi’nde okudu. 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni üçüncü olarak bitirdi.

İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. 1979’dan itibaren Uşak, Kastamonu, Yozgat, Eskişehir ve Mersin illerinde Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerini yürüttü.

8 Nisan 1996’da Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı’na atandı. Bu görevi ile birlikte, Anayasa gereği Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu asıl üyeliğini, ayrıca İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu ve Basın İlan Kurumu üyelikleri ile Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ve İşyurtları Kurumu Başkanlıklarını yürüttü. Yargıtay Üyeliğine seçildi ve yüksek yargıç oldu.

1999’da Yargıtay birinci başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk tarafından 2004'te de Yargıtay Birinci Başkanı Osman Arslan tarafından Yargıtay Genel Sekreterliğine seçildi. Yargıtay Genel Sekreterliği ile birlikte, Yargıtay Vakfı Başkanvekilliği görevini yürüttü. Halen Yargıtay Onursal Üyesi ve Onursal Genel Sekreteridir. 2008'de Onursal Yüksek Yargıçlar Derneği Başkanlığı'na seçilmiştir.