Mehmet Doğan Kubat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
20.04, 22 Ağustos 2021 tarihinde Sarv (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 26061428 numaralı sürüm ("'''Mehmet Doğan Kubat''' (d. 1969, Polatlı, Ankara) Türk siyasetçi ve avukat. == Eğitimi == Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş, yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapmıştır. == Mesleki Kariyeri == 1991'den itibaren İstanbul'da serbest avukatlık ve danışmanlık yapmış, sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetici olarak görev almıştır. Seçim..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
(fark) ← Önceki hali | Güncel sürüm (fark) | Sonraki hali → (fark)

Mehmet Doğan Kubat (d. 1969, Polatlı, Ankara) Türk siyasetçi ve avukat.

Eğitimi

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş, yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapmıştır.

Mesleki Kariyeri

1991'den itibaren İstanbul'da serbest avukatlık ve danışmanlık yapmış, sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetici olarak görev almıştır.

Seçim ve mahalli idareler hukuku alanlarında kitapları yayımlanmıştır.

Siyasi Kariyeri

24., 25., 26. ve 27. dönemde İstanbul Milletvekili seçilmiştir. AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi, Grup Başkanvekili, AK Parti MKYK Üyesi ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Orta düzeyde İngilizce bilmektedir, evli olup 2 çocuk babasıdır.[1]

Kaynakça

  1. ^ [TBMM internet sitesindeki özgeçmişi]