Ali Aydın Dumanoğlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
19.47, 10 Ocak 2021 tarihinde Sarv (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24596909 numaralı sürüm ("Prof.Dr.'''Ali Aydın Dumanoğlu''' (d. 1944, Vakfıkebir) Türk siyasetçi ve eski rektör. == Eğitimi == İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fak..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
(fark) ← Önceki hali | Güncel sürüm (fark) | Sonraki hali → (fark)

Prof.Dr.Ali Aydın Dumanoğlu (d. 1944, Vakfıkebir) Türk siyasetçi ve eski rektör.

Eğitimi

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunudur. Bristol Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Doktora yapmış, California Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde ise Post Doktora yapmıştır.

Akademik Kariyeri

Berkeley Üniversitesi'nde araştırmacı öğretim üyesi, Bristol Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. KTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı olarak görev üstlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Uzmanı ve 1990-1996 yıllarında Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü olmuştur.

Siyasi Kariyeri

2001 yılında AK Parti kurucu üyeleri arasında yer almıştır. 22. dönem Trabzon Milletvekili olmuş ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı olarak görev yapmıştır.

İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynakça