Tamer Arda: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
78.185.224.162 (k - m - e) tarafından yapılan değişiklik geri alınıyor.
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{taraflı}}
{{taraflı}}
{{kaynaksız}}
Tamer Arda([[1959]]-[[6 Haziran]] [[1981]], [[İstanbul]]).Devrimci miltan.1959 doğumlu olan Tamer Arda , İstanbul ' un Bakırköy ilçesinde bir işçi baba ile işçi annenin çocuğu olarak doğdu.Genç yaşta devrimci düşünceyle tanışan Tamer Arda [[MLSPB]]'nin kuruluş aşamasında yer aldı.Örgütün Lübnan ve Filistin'deki kamplarında eğitim aldı.1977 yılında tutuklanıp devrin en ağır işkencesine maruz kalmasına rağmen arkadaşlarını ele vermedi.1 yılı aşkın bir süre hapis yattıkatan sonra serbest kalıp yeniden örgüte katıldı.1978 yılından sonra [[MLSPB]]'nin düzenlediği pek çok askeri-politik eylemde yer aldı.12 eylül darbesinden sonra da eylemlerine devam eden Tamer Arda ve arkadaşlarının son hedefi İsrail başkonsolosluğuydu.Ancak Şemsi Özkan'ın buluşma yerlerini güvenlik birimlerine bildirmesi sonucu eylem yerine giderken öldürüldü.Tamer Arda öldüğünde polis raporları onu ''son 10 yılın en büyük şehir gerillası'' olarak nitelendiriyordu.
{{eksik}}
'''Tamer Arda''' ([[1959]]-[[6 Haziran]] [[1981]], [[İstanbul]]) Devrimci militan.

1959 doğumlu olan Tamer Arda, İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bir işçi baba ile işçi annenin çocuğu olarak doğdu. Genç yaşta devrimci düşünceyle tanışan Tamer Arda [[MLSPB]]'nin kuruluş aşamasında yer aldı. Örgütün Lübnan ve Filistin'deki kamplarında eğitim aldı. 1977 yılında tutuklanıp devrin en ağır işkencesine maruz kalmasına rağmen arkadaşlarını ele vermedi. 1 yılı aşkın bir süre hapis yattıktan sonra serbest kalıp yeniden örgüte katıldı. 1978 yılından sonra [[MLSPB]]'nin düzenlediği pek çok askeri-politik eylemde yer aldı. 12 Eylül darbesinden sonra da eylemlerine devam eden Tamer Arda ve arkadaşlarının son hedefi İsrail başkonsolosluğuydu. Ancak Şemsi Özkan'ın buluşma yerlerini güvenlik birimlerine bildirmesi sonucu eylem yerine giderken öldürüldü.


{{Türk Devrimciler}}
{{Türk Devrimciler}}
6. satır: 10. satır:
[[Kategori:1959 doğumlular]]
[[Kategori:1959 doğumlular]]
[[Kategori:1981 yılında ölenler]]
[[Kategori:1981 yılında ölenler]]
[[Kategori:İstanbullular]]
[[Kategori:İstanbul doğumlular]]
[[Kategori:Türk devrimciler]]
[[Kategori:Türk devrimciler]]

Sayfanın 10.03, 31 Mayıs 2010 tarihindeki hâli

Tamer Arda (1959-6 Haziran 1981, İstanbul) Devrimci militan.

1959 doğumlu olan Tamer Arda, İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bir işçi baba ile işçi annenin çocuğu olarak doğdu. Genç yaşta devrimci düşünceyle tanışan Tamer Arda MLSPB'nin kuruluş aşamasında yer aldı. Örgütün Lübnan ve Filistin'deki kamplarında eğitim aldı. 1977 yılında tutuklanıp devrin en ağır işkencesine maruz kalmasına rağmen arkadaşlarını ele vermedi. 1 yılı aşkın bir süre hapis yattıktan sonra serbest kalıp yeniden örgüte katıldı. 1978 yılından sonra MLSPB'nin düzenlediği pek çok askeri-politik eylemde yer aldı. 12 Eylül darbesinden sonra da eylemlerine devam eden Tamer Arda ve arkadaşlarının son hedefi İsrail başkonsolosluğuydu. Ancak Şemsi Özkan'ın buluşma yerlerini güvenlik birimlerine bildirmesi sonucu eylem yerine giderken öldürüldü.

Şablon:Türk Devrimciler