İçeriğe atla

Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Ekrembjk09 4: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Wooze (mesaj | katkılar)
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği Gelişmiş mobil değişikliği
Anerka (mesaj | katkılar)
43. satır: 43. satır:
:'''4.''' Trollük ve süresiz engelleme konularında ne düşünüyorsun? Trollüğü nasıl belirlersin? Trollük veya politikalarda değinilmiş başka bir ağır ihlal durumunda süresiz engelleme verir misin, yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
:'''4.''' Trollük ve süresiz engelleme konularında ne düşünüyorsun? Trollüğü nasıl belirlersin? Trollük veya politikalarda değinilmiş başka bir ağır ihlal durumunda süresiz engelleme verir misin, yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
::'''C:''' Çok ağır ve işleyişi tamamen engellemek üzerine yapılan vandalizm konusunda süresiz engellemeyi düşünüyorum.
::'''C:''' Çok ağır ve işleyişi tamamen engellemek üzerine yapılan vandalizm konusunda süresiz engellemeyi düşünüyorum.

== Anerka'nın soruları ==
# {{U|Ekrembjk09}}, hizmetlilik için hevesin oldukça yüksek, bana kendi cümlelerinle bunun senin için neden önemli olduğunu anlatır mısın? Bu başvuruyla beraber 2023 Mayıs sonundan bu yana 4 defa başvurmuş oldun. Bu nedenle bu kullanıcı grubuna dahil olmanın senin için özel bir anlamı olduğunu sanıyorum?----[[Kullanıcı:Anerka|anerka]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Anerka|'ya söyleyin]]</sup> 09.28, 9 Ocak 2024 (UTC)
# Son başvurunun sonlandırılmasından bu yana geçen süre 33 gün, 34. günde yeni başvuru yapmak için bu sürede bizlere gösterebileceğin bir aydınlanma, büyük bir gelişim olduğunu varsayıyorum. Son başvuruda politikalara hakimiyet gibi noktalarda eleştirilmiştin. O günden bu yana bana bu hakimiyeti sağladığına dair gösterebileceklerin nelerdir? Neleri öğrendin?----[[Kullanıcı:Anerka|anerka]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Anerka|'ya söyleyin]]</sup> 09.28, 9 Ocak 2024 (UTC)

Sayfanın 09.28, 9 Ocak 2024 tarihindeki hâli

Ekrembjk09

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 01:45, 23 Ocak 2024 (UTC)

Ekrembjk09 (MesajKatkılarİstatistikler) – Herkese merhaba. Topluluğu bir kez daha rahatsız ediyorum. Bunun için özür dilerim. Rutin görevler için bir süpürge istiyorum.
Katkılarımın da gösterdiği üzere genelde HS, SAS, KET, KÇ üzerine yoğunlaştığım görülebilmekte. Engelleme konusunda, sonuna kadar uyarmaya, eğer olmazsa KET’e bildirmeye özen gösteriyorum. Tartışmalarda görüş bildirmeye, Tarafsız Bakış Açısı gereği düzenlemeler yapma veya yaptırmaya özen gösteriyorum. Kullanıcıları kırmamak ve üzmemek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Hizmetli olmam durumunda, bakım konularında daha hızlı hareket edebileceğimizi, kategori odaklı veya sürekli aynı madde ile ilgilenen kullanıcılarla daha aktif mücadele edebileceğimizi düşünüyorum. Herhangi bir konuda Vikipedi’nin korunması adına inisiyatif almaktan çekinmeyeceğimi rahatlıkla söyleyebilirim.
Devriye, hizmetli, teknisyen gibi üst düzey sorumlularımız çok olursa sistemin o kadar işleyeceğini düşünüyorum. Aktif hizmetlilerimiz mevcut doğrudur ancak gelişmekte olan bir projeyiz, daha fazla aktif kullanıcılara, devriyelere, hizmetlilere ihtiyacımız var. Hali hazırda görev yapan diğer hizmetlilerin, gerek saat bakımından, gerekse yoğunlukları bakımından veya şahsi ihtiyaçları dolayısıyla gerçekleştiremedikleri işlere yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. (Hali hazırda 19 hizmetlimizden; son 1 yılda 100 üzeri hizmetli etkinliği yapan 19; 500 üzeri etkinlikte bulunan 9 ve 1000 üzeri 8 hizmetlimiz bulunmakta.) Elbette mevcut hizmetlilerimiz kadar tecrübem yok, elbette işlemlerim ya da yorumlarım onlar kadar isabetli olmayabilir. (Sonuçta tecrübeli hizmetlilerimiz bile hata yapabiliyor ama geri alınıyor.) Fakat bu aşılamayacak bir sorun değil; bu sorumluluğun üstesinden gelebileceğime de inancım tam. Sonuçta herkes bir gün yeni kullanıcıydı. Eğer seçilirsem, amacım şu andaki aktif deneyimli hizmetlilerin birikimlerinden yararlanabilmek olacaktır.
İlk başvurumun üzerinden 7,5 ay geçti. Bu süre zarfında Vikipedi açısından edinimlerimin çoğaldığını hissediyorum. Hatalarım mutlaka olmuştur. Ancak hatalarımı kendimi geliştirmeye ve fırsata çevirmeye çalıştım.
Yukarıda belirtmiş olduğum hususları örneklendirmemi isteyen ya da davranışlarımda/katkılarımda bir anlamsızlık hisseden kullanıcımız olursa, adaylığım, Vikipedi görüşüm, katkılarım, politika bilgim vb. konularda lütfen soru sormaktan çekinmeyiniz. Ayrıca katkılarıma buradan göz atabilirsiniz.
Başvurumu okumak için vakit ayıranlara şimdiden teşekkür ediyorum. Takdir topluluğumuzun. Ekrembjk09'a sorun (mesaj) 01.45, 9 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu

Olumsuz Olumsuz

  1. Kullanıcının katkıları için minnettarım, ancak kısa aralıklarla hizmetlilik başvurusu yapmasının arkasındaki sebebi anlamakta zorlanıyorum. Vikipedi işleyişine olan hakimiyetinin yetersiz olduğunu ve tekrar başvuru için çok erken olduğunu düşünüyorum. Başarılar. Wooze 02.30, 9 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]

Tarafsız Tarafsız

Geçersiz Geçersiz

Yorum Yorum

Sorular Sorular

Ekrembjk09 4, hizmetli olarak görev alarak Vikipedi'ye katkıda bulunmak istediğin için teşekkürler. Görüş bildirecek kullanıcılara kılavuzluk etmesi için aşağıdaki sorulara yanıt vermeni rica ediyoruz.

1. Hizmetlilik görevlerinden hangilerine daha yoğun, hangilerine ise daha sınırlı katkıda bulunabileceğini öngörüyorsun? Şu anda yaptığın katkılarla hizmetlilik görevleri arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Katkılarımın yoğunluğunda herhangi bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Belirttiğim şekilde katkılarıma devam edip, diğer hizmetlilere yardım konusunda elimden geleni yapmayı düşünüyorum.
2. Bugüne kadar yaptığın katkılar arasında en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Herhangi bir katkımı ön plana çıkarmak istemiyorum. Çünkü yaptığım en küçük katkıdan bile mutluyum.
3. Bugüne kadar başka kullanıcılarla etkileşiminde herhangi bir sorun yaşadın mı ve bununla ilgili bir özeleştirin var mı? Yaşadığın sorunlar seni nasıl etkiledi? Gelecekteki benzer durumlarda nasıl hareket edersin?
C: Küçük hatalarım dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Başvurumda belirttiğim gibi eğer hatalarım olduğu takdirde hatamın gerekliliğine hazırım.
4. Trollük ve süresiz engelleme konularında ne düşünüyorsun? Trollüğü nasıl belirlersin? Trollük veya politikalarda değinilmiş başka bir ağır ihlal durumunda süresiz engelleme verir misin, yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Çok ağır ve işleyişi tamamen engellemek üzerine yapılan vandalizm konusunda süresiz engellemeyi düşünüyorum.

Anerka'nın soruları

  1. Ekrembjk09, hizmetlilik için hevesin oldukça yüksek, bana kendi cümlelerinle bunun senin için neden önemli olduğunu anlatır mısın? Bu başvuruyla beraber 2023 Mayıs sonundan bu yana 4 defa başvurmuş oldun. Bu nedenle bu kullanıcı grubuna dahil olmanın senin için özel bir anlamı olduğunu sanıyorum?----anerka'ya söyleyin 09.28, 9 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]
  2. Son başvurunun sonlandırılmasından bu yana geçen süre 33 gün, 34. günde yeni başvuru yapmak için bu sürede bizlere gösterebileceğin bir aydınlanma, büyük bir gelişim olduğunu varsayıyorum. Son başvuruda politikalara hakimiyet gibi noktalarda eleştirilmiştin. O günden bu yana bana bu hakimiyeti sağladığına dair gösterebileceklerin nelerdir? Neleri öğrendin?----anerka'ya söyleyin 09.28, 9 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]